Chinezii recidivează: un mini model electric copiază Toyota iQ

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.08.2011
O nouă copie grosolană a fost descoperită în China. Constructorul Wiegang Guangsheng New Energy Co, specializat în producerea de panouri solare, a lansat şi o maşină, inspirată de Toyota iQ.

Esential

150 de kilometri este autonomia modelului electric care copiază Toyota iQ.

Se pare că este în natura chinezilor să copieze orice produs european, american sau japonez. Problema se manifestă şi atunci când vine vorba de maşini. Scenariul copiilor chinezeşti se reptă, de această dată cu un model care se inspiră aproape 100% din actualul Toyota iQ.

Copia a fost produsă de compania chineză Wiegang Guangsheng New Energy Co, care, aşa cum probabil aţi intuit, se ocupă de cu totul altceva decât producţia de maşini. Chinezii au luat fiinţă în 1996 şi de atunci s-au specializat în producţia de panouri solare. Mai nou însă, ei au încercat o nouă piaţă, cea a maşinilor electrice.

Şi cum latehnologia era disponibilă, dar lipsea designul, cea mai comodă soluţie a fost copierea actualului Toyota iQ. Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul producătorului, falsul iQ este propulsat de un motor electric de numai 5.4 cai putere.

Resursele sunt suficiente, având în vedere că maşina cântăreşte doar 350 de kilograme. Chinezii s-au folosit de experienţa lor în crearea panourilor solare şi au montat sistemul pe acoperişul falsului iQ.

Energia furnizată de acestea poate încărca cu până la 25% bateria, baterie care garantează o autonomie cuprinsă între 120 şi 150 de kilometri atunci când este la capacitate maximă.

Cei de la Wiegang Guangsheng New Energy Co nu sunt la prima experienţă auto de acest gen. Chinezii au copiat în trecut şi Mini Cooper atunci când au dat naştere modelului Lifan 320. Oficialii asiatici chiar au recunoscut că modelul lor se inspiră mult din designul modelului britanic. 

via | carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru