Chrysler cere inca 3 miliarde $ statului american

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 13.01.2009
Chrysler a anuntat ca este foarte aproape sa primeasca inca 3 miliarde de dolari de la Trezoreria SUA.

Esential

3 miliarde de dolari este noua suma pe care Chrysler o solicita statului american.

Oficialii companiei Chrysler au declarat ca sunt foarte aroape de a mai primi un imprumut de 3 miliarde de dolari de la Trezoreria americana.

Chrysler a primit, pana acum, un pachet de 4 miliarde de dolari, necesar continuarii activitatii. Congresul american a aprobat acordarea unui ajutor de 17 miliarde de dolari pentru General Motors si Chrysler, bani care vor fi acodati in functie de indeplinirea unor conditii, in mai multe etape.

Deocamdata, GM nu a cerut un nou ajutor financiar, iar Ford a abandonat ideea deschideriiunei linii de credit. „Suntem foarte aproape sa primim inca o suma de bani care ne-ar aduce la 7 miliarde de dolari, lucru care ne pune intr-o pozitie financiara foarte buna”, a declarat Jim Press, vicepresintele Consiliului de Administratie si presedintele Chrysler.

Reprezentantii Trezoreriei nu au facut niciun fel de declaratii privind noul pachet de 3 miliarde de dolari, dar au sustinut ca mentin o legatura stransa cu oficialii companiilor auto americane.

Via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru