Clientii romani Lexus au preferat in 2009 versiunile hibride ale marcii

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.01.2010
Romania se afla in fata mediei europene in ceea ce priveste procentul de clienti Lexus care si-au cumparat o versiune hibrida in 2009.

Esential

65% dintre romanii care si-au achizitionat in 2009 modele Lexus au optat pentru versiuni hibride ale acestora.

Clinetii romani Lexus care prefera versiunile hibride ale constructorului japonez i-au depasit ca numar in 2009 pe cei care si-au achizitionat versiunile clasice ale modelelor marcii. Daca 45% din totalul unitatilor vandute de Lexus in 2008 la nivel local erau hibride, anul 2009 a rasturnat balanta in favoarea variantelor verzi ale modelelor Lexus, 65% dintre clientii care si-au achizitionat un Lexus in cursul anului trecut preferand sa mizeze pe latural ecologica a modelelor japoneze.

Surprinzator, Romania a depasit din acest punct de vedere trendul european, doar 45% dintre clientii care au ales Lexus in 2009 preferand sa mearga pe versiunile hibride ale marcii. Cu toate acestea, modelul RX450h, lansat in cursul anului trecut, a reusit sa castige o mare parte dintre noii clienti ai marcii.

Nici gama hibrizilor Toyota nu s-a simtit rau in 2009, vanzarile lui Prius crescand in 2009 cu 3% la nivel european. Profitand de avantul dat de lansarea celei de-a treia generatii a hibridului japonez, Toyota a vandut anul trecut 42.712 unitati Prius in Europa, 2009 fiind cel mai productiv an din istoria modelului japonez la nivel european si mondial.

Ofensiva hibrida a celor de la Toyota si Lexus va continua si in anii urmatori, compania japoneza anuntand dublarea productiei de modele hibride pana in 2011, pas necesar realizat pentru indeplinirea targetului de un milion de masini hibride vandute la nivel mondial stabilit pentru 2011.

In 2009, Toyota a produs 500.000 de modele hibride, acestea reprezentand 8% din productia totala a companiei.

"Cu exceptia celor de la Honda, Toyota nu are rival in ceea ce priveste hibrizii si sunt decisi sa se distanteze si mai mult din acest punct de vedere de ceilalti producatori", a declarat pentru Reuters Yoshihiko Tabei, analist auto in cadrul Kazaka Securities Japonia.

via | Reuters | Toyota Romania

 

Comentarii (6)

  • pai e normal
    La noi si-au luat multi hibride nu din cauza ca mor dupa mediu (vezi motorul luat) ci ca sa nu mai plateasca taxa de prima inmatriculare. E simplu.
    6 3
  • .marius.
    @McLaren
    Eu cred ca totusi cine isi permite un hybrid de la Lexus...cred ca isi poate permite sa plateasca inca 100-200 de euro taxa de inmatriculare.
    Deci altul e motivul pentru care si`au luat hibride romanii.
    6 1
  • @marius
    Bogatii au facut banii ecnomisind. Ai o masina cu un motor mare (euro4) care daca ar fi trebuit sa fie inmatriculata ai fi platit
    (datorita taxei de prima inmatriculare) 4882.8 EURO (3456cc, 148 grame nou calculat pe siteul mfinate.ro). Ti se pare o suma mica chiar si pentru cineva cu bani?
    7 0
  • .marius.
    @McLaren
    Intr`adevar nu e o suma de neglijat, dar nici nu e o piedica pentru cineva care ar fi dispus sa plateasca 60.000-70.000 de euro pe o asemenea masina.
    Oricum un hibrid e mai scump decat o masina pe benzina, cu mult mai mult decat acea masina pe benzina+taxa de inmatriculare.
    De aceea cred ca sunt alte criterii care i`au determinat pe romani sa cumpere hibride...criteriul de confort mi se pare cel mai plauzibil.
    3 2
  • mmm..da si nu
    Preturile lui RX 350 incep de la 53047E.
    Preturile lui rx 450h incep de la 60000E
    Au acelai motor de 3456cc.
    Adaugam taxa de aproape 5000E rezulta ca daca iti iei hybrid e ca si cum nu ai plati taxa de prima inmatriculare dar iei aceiasi masina.
    In plus la 450h ai faruri adaptive si senzori de parcare
    5 0
  • AndreiRN
    LEXUS
    O masina fara egal.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru