Clona chinezeasca a lui Toyota Aygo se numeste BYD F0 in Spania

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.03.2010
BYD va incepe comercializarea modelului F0 pe piata din Spania la sfarsitul lui 2010. Modelul este o copie dupa mult mai celebrul japonez Toyota Aygo.

Esential

67 de cai putere dezvolta unitatea instalata pe BYD F0.
4.2 litri/100 de km este consumul mediu al copiei chinezesti.

Constructorul chinez BYD va demara in Spania comercializarea unui model botezat F0, la sfarsitul acestui an. Modelul este de fapt o clona a japonezei Toyota Aygo, singurele diferente notabile intre cele doua "exponate" asiatice fiind blocurile optice frontale si posterioare.

F0 va fi disponibil in Spania cu un motor de un litru, capabil sa ofere 67 de cai putere si 90 de Nm. Resursele modeste vor fi suficiente pentru a propulsa modelul chinez de la 0 la 100 de km/h in 12.8 secunde, pana la o viteza maxima de 151 de km/h, garantandu-i in acelasi timp un consum mediu de 4.2 litri/100 de kilometri.

Valoarea este mult mai buna decat a omologului sau japonez, care, cu un motor in trei cilindri de un litru, promite 4.5 litri la 100 de km.

In Spania, modelul va fi distribuit de un dealer care guverneaza si destinele Infiniti, SSang Yong si Tata Motors.

via | autoblog

Comentarii (8)

  • Am un Fiat Linea de care sunt multumit.
    2 13
  • La subiect
    De necomparat
    De necomparat!
    Aygo a scos motorizarea asta de aprox 5 ani si are la activ 3 premii consecutive de motorul anului la capacitatea de pana la 1 litru:2007,2008,2009.
    Pe cand va vinde si chinezaria asta motoare la Peugeot si citroen va mai trece multa apa pe "Yangtzah" :)
    8 0
  • Sper ca europenii sa nu cumpere niciodata asemenea batai de joc, o mizerie de masina
    10 2
  • BYDGO
    Eu am un Panda pe care l-am busit si tot sunt multumit. Le-au copiat si acceleratia,chinezii/
    7 0
  • Etienne
    F0
    Cel mai interesant ar fi fost de aflat pretul de achizitie pentru sosia lui Aygo; sa stim si noi cam cu cat e mai ieftina o copie decat un original.
    2 0
  • bruce lee
    sper ca europenii sa cumpere cat mai multe chinezarii asa pote mai coboara cu picioarele pe pamant si ceilalti producatori si vin pe piata cu niste preturi decente.fac pariu ca Logan-ul nu face mai mult de 3500 Euro pret de productie restul fiiind profit curat
    4 0
  • Nici un producator nu va renunta la profit ( ar fii culmea ) dar daca europenii vor cumpara foarte multe masini chinezesti de proasta calitate atunci si cei europeni vor reduce costurile in detrimentul calitatii. Cu exceptia producatorilor germani in general cam cat dai atat primesti
    0 1
  • Groapa Bucuresti
    S-ar vinde jucaria
    Tu crezi ca ar produce cineva masini ca sa faca munca patriotica?
    Hai sa fim seriosi, din ce vrei sa traiasca si sa isi plateasca oamenii? Ca sunt cam hulpavi, asta e situatia.
    Daca ar apare aceste clone si la noi pun pariu ca ar avea nsite preturi minuscule si s-ar vinde ca painea calda. Mi-as lua asa ceva pentru oras pentru ca ma ingrijoreaza siguranta iar in oras nu prea ai pe unde merge tare.
    Bucurestiul plin de gropi va saluta!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru