Conceptul Audi e-Tron ar putea naste modelul R4

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.10.2009
Prototipul Audi e-Tron, expus anul acesta la Frankfurt, ar putea da nastere unui model electric, pozitionat intre actualele R8 si TT Coupe, botezat R4.

Lansarea conceptului Audi e-Tron in cadrul editiei de anul acesta a Salonului Auto de la Frankfurt a adus cu sine o multime de speculatii privind viitorul proiectului inaugurat de Audi. Momentan se vehiculeaza ideea potrivit careia conceptul electric ar urma sa stea la baza unui viitor model sportiv in gama constructorului din ingolstadt, destinat sa se pozitioneze intre actualul R8 si coupe-ul TT.

In aceste conditii am avea in fata conceptul din care va lua nastere mult anticipatul R4, un model cu trasaturi sportive, care ar urma sa debuteze cu un tren de rulare electric dar si cu o gama larga de propulsoare conventionale. Viitorul R4 ar urma sa preia platforma modelelor Cayman si Boxster si sa imprumute elemente regasite pe celebra structura din aluminiu Audi Space Frame.

Versiunea electrica va fi animata de patru motoare pozitionate cate doua pe fiecare axa. Cvartetul unitatilor alimentate cu energie electrica ar putea dezvolta mai mult decat cei 248 de cai ai rivalului Tesla Roadster.

In aceste conditii, viteza maxima a modelului ar urma sa atinga 200 de km/h iar acceleratia pana la 100 de km/h sa se situeze in jurul valorii de 6.6 secunde, multumita bagajului mare de cuplu.

Bateriile litiu-ion vor asigura o autonomie de numai 250 de kilometri, mai putin decat ceea ce ofera Tesla Roadster.

via | Autoexpress

Comentarii (3)

  • Parca este din NFS ! Haha!
    1 1
  • @PhantomTheWierdClown
    ai putea sa postezi un comentariu fara sa scrii "Haha!"
    3 0
  • razvan magureanu
    Audi R4
    Cu tot respectul pentru sursa pe care ai preluat-o dar e gresita.
    R4 este numele viitorului roadster Audi realizat pe baza lui VW Blue Sport. Pe aceeasi baza se va produce coupe-ul/roadster-ul baby Porsche.
    Nu se exclude si o versiune electrica.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru