Constantin Stroe: "Dacia va lansa în 2012 o berlină"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.08.2010
Vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe, a declarat recent că producătorul român de automobile va lansa în 2012 un sedan. În plus, fosta uzină ARO va deveni furnizor din toamnă.

Vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe, a fost supus ieri unui tir de întrebări de către jurnaliştii ziarului Adevărul. Omul care conduce destinele Dacia a dezvăluit o mică bucată din strategia de viitor a constructorului român şi a lăsat să se înţeleagă că de uzina ARO nu se va alege "praful", aşa cum anticipau mulţi.

Sub logo-ul Dacia ar urma să fie produs un model complet nou în 2012, cu caroserie de berlină. Dacă judecăm după ultimele zvonuri apărute în presa internaţională şi autohtonă ar putea fi însă vorba chiar despre înlocuitorul lui Logan, cunoscut sub numele de cod X52.

Preşedintele Dacia a vorbit şi despre viitorul uzinei ARO din Câmpulung, acolo unde se fac pregătiri pentru o nouă fabrică. Nu este vorba despre un nou constructor de automobile, cum probabil mulţi ar fi tentaţi să creadă, ci despre un potenţial furnizor pentru Dacia. Lucrările sunt în toi, Stroe promiţând că în toamna acestui an, la Câmpulung, va lua naştere un nou furnizor.

via | adevărul

Comentarii (11)

  • dacia
    Nu e nimic senzational in asta. am citit lucrurile astea in auto bild nr 9 din 6 mai 2010 la pagina 13.
    acolo scrie asa:
    dacia monovolum din 2011
    dacia XL limuzina de gabaritul lui passat din 2012.
    si mai scrie si de dacia mini din 2013.
    13 5
  • cetateanul de rand
    C-tin Stroe merita o medalie
    pentru ceea ce a facut pentru Dacia si pentru Romania omul asta ar merita cele mai inalte distinctii ale statului plus o statuie
    19 4
  • uzina ARO
    Asta e cea mai importantă ştire. Dacă au de gând să se extindă în Câmpulung Muscel, nota 10 pentru Dacia. Păcat de specialiştii care au lucrat la ARO că nu au mai apucat ziua şi au ieşit la pensie sau s-au apucat de altele
    20 0
  • Constantin STROE Presedintele Romaniei
    7 11
  • valentin49
    Dacia in viitor
    Daca noul monovolum va fi accesibil si la pret,se merita.Sa apara modele si pentru buzunarul rindasului.Dar nu este clar,apare in 2011 ,si pe piata sau doar de prezentare.Vad ca noi scriem,dar nu ne raspunde nimeni.
    4 0
  • frumos
    Cred ca Renault-Nissan ar putea sa scoata un nou brand prin Aro si anume o gama de SUVuri si modele 4x4 low cost pentru tarile cu economie mai slaba. Stiu deja sa faca masini decente la pret mic. Pentru mine ar fi o mare realizare sa nu lase numele Aro sa moara.
    16 0
  • @G.
    Sa te auda bunul Dumnezeu :)
    9 0
  • ARO redivivus
    Daca vom reusi sa invingem incapatinarea rea a jidanilor care au condus,conduc si vor conduce Renault si sa reanimam ARO ar fi nemaipomenit.Nu am nimic cu evreii dar astia de la Renault sunt de belea.Imbarliga-i Costica.
    7 3
  • brasov
    poate trece si dealul si ajunge la brasov > ca de ne mai tin astia doar cu agroturism si ronduri stradale de 4miliarde murim naibi de foame pe aici > ca industrie poate aia cu rulmenti si airbag si GATA
    9 0
  • dacia
    Felicitari dl.Director Stroe! Daca toti directorii erau ca dansul ,Romania ,era departe.Aveam o indusrie care producea tot,avioane,nave ,masini ,tractoare.Am vazut o uzina mare in Finlanda ,SAMPO. SEMANATOAREA ERA MAI PUTERNICA CA EA.
    P atronul din Finlanda ne-a spus cum directorul din Romania al uzinei SEMNATOAREA i-a cerut mita ca sa colaboreze .A plecat scarbit din Romania.Asa au facut toti directorii pusi de clasa politica.
    13 0
  • dacia
    tot respectul pentru DOMNUL STROE
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru