Constructorii auto au facut donatii pentru victimele din Haiti

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 20.01.2010
Marii constructori auto s-au mobilizat pentru a ajuta victimele cutremurului din Haiti. Toyota, Honda, Chrysler sau Hyundai au donat mai mult sau mai putin, in functie de situatia economica.

Tragedia produsa saptamana trecuta in Haiti a mobilizat mai multe vedete si autoritati dar si marile nume din industria auto. Constructorii nu au stat prea mult pe ganduri si au sarit in ajutor fie cu bani fie cu echipamente.

Divizia americana Honda a reusit sa doneze 300.000 de dolari si sa contribuie cu echipament pretios la ameliorarea situatiei. Pana in prezent insa, Toyota s-a dovedit cel mai darnic producator auto, donand aproximativ 500.000 de dolari in contul organizatiilor Crucea Rosie, Salvati Copii si Doctori fara frontiere, responsabile pentru ajutorarea haitienilor afectati de cutremur.

Alaturi de Toyota si Honda s-au aflat si ceilalti constructori de renume. Hyundai a donat 100.000 de dolari Comitetului International al Crucii Rosii, in timp ce Nissan a adunat pentru aceasta cauza nobila 50.000 de dolari din partea angajatilor, 30.000 de dolari din partea diviziilor nord-americane si canadiene si a promis inca 100.000 de dolari atunci cand situatia se va stabiliza si vor incepe lucrarile de reconstructie.

Presedintele executiv Chrysler si-a scos la licitatie propria masina in cadrul ultimei editii a Globului de Aur.

Masina, un Chrysler 300C, a fost semnata de peste 300 de vedete prezente la eveniment si va fi vanduta cu aproximativ 1 milion de euro in cadrul unei licitatii. Suma va fi mai apoi donata Crucii Rosii americane.

General Motors, celalalt conglomerat din Detroit aflat la ananghie, a donat 100.000 de dolari si a pus la dispzitie un mini-site unde muncitorii sai pot dona sume de bani. Ford a promis o suma de bani din partea sa si a muncitorilor sai precum si ajutor specializat in identificarea problemelor din Port au Prince.

Lista constructorilor de automobile a fost inchisa de un furnizor, mai exact Eaton, care a donat 100.000 de dolari pentru Crucea Rosie Americana.

via | Automotive News

Comentarii (1)

  • Romania
    e bine ca noi am donat 50.000 de euro.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru