Constructorii auto fac progrese mari în ceea ce priveşte emisiile de CO2

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.11.2010
Emisiile maşinilor produse de constructorii europeni coboară cu un ritm mai bun decât cel estimat iniţial de Uniunea Europeană.

Esential

5.1% este scăderea emisiilor de CO2 ale maşinilor la nivel european din 2008 în 2009.

Producătorii europeni de autovehicule înaintează mai rapid decât se spera în câmpul ecologic, media emisiilor de CO2 a maşinilor produse de aceştia scăzând vertiginos în ultimii ani. 

Un studiu realizat de Uniunea Europeană arată că media emisiilor de CO2 pentru maşinile produse la nivel european a scăzut din 2008 în 2009 cu 5.1%, aceasta fiind cel mai mare procent de la an la an înregistrat de la începerea colectării acestui tip de date.

"Există două mari motive pentru această scădere record. În primul rând, criza economică şi programele de reînnoire a parcurilor auto au ridicat cererea pentru maşinile de segmente mici şi implicit mai eficiente. Cu toate acestea, tehnologia este responsabilă pentru jumătate din scăderea emisiilor", arată raportul comisiei de transport şi mediu a Uniunii Europene.

Regulile europene arată că producătorii de maşini trebuie să coboare emisiile până în 2015 cu 35% faţă de 1995. Conform Agenţiei Europene pentru Mediu, maşinile sunt responsabile pentru 14% din cantitatea de CO2 emisă la nivel european.

via | PA/Google

Comentarii (3)

  • maşinile sunt responsabile pentru 14% din cantitatea de CO2 emisă la nivel european.
    si cine polueaza mai mult decat masinile? cine NU plateste taxe pentru ceilalti 86 % ?
    13 0
  • Octavian
    industria aeronautica si maritima e responsabila cu mai bine de CO2 emis in atmosfera. Chiar daca la avioane este mai complicat putin cu emisiile, in industria maritima este mult mai usor, chiar mai usor ca in industria auto.
    13 0
  • poate isi dau seama in sfarsit unii ca asta cu poluarea e de fapt o scuza ca sa mai ia statul niste bani de la noi :)
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru