Creatorul lui McLaren F1 a prezentat o maşină sport 100% electrică

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 21.09.2011
Gordon Murray, designerul celebrului McLaren F1, a prezentat prototipul unui model electric sport. Acesta are trenul de propulsie al lui Mitsubishi i-MiEV şi cântăreşte doar 850 kilograme.

Gordon Murray Design a creat încă un vehicul electric. De data aceasta, vorbim de un model sport cu numele de cod T.32, care are o masă de numai 850 kilograme şi preia trenul de propulsie de la Mitsubishi i-MiEV. După cum ştiţi, motorul lui i-MiEV angrenează roţile din spate, iar aceast model sportiv a preluat integral configuraţia respectivă, fără să utilizeze componente de caroserie de la Mitsubishi. Mai precis, şasiul lui T.32 este tip monococă şi este realizat din fibră de carbon. Prototipul a fost construit de cei de la Toray Industries şi a primit ulterior numele Teewave AR.1.

Motorul lui Murray T.32/Teewave AR.1 dezvoltă 67 CP şi 180 Nm. Sistemul de propulsie este alimentat de o baterie de 16 kWh. Graţie masei reduse, modelul are nevoie de 11.4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi poate să atingă o viteză maximă de 146 km/h. Pentru un sprint ”de oraş” 0-50 km/h, modelul are nevoie doar de 4.4 secunde. Noua creaţie a lui Gordon Murray se mândreşte cu o structură avansată din fibră de carbon şi cu ”o arhitectură electrice unică”.

Teewave AR.1 are o lungime de 3.975 milimetri, o lăţime de 1.765 milimetri şi o înălţime de 1.154 milimetri.

Pentru îmbunătăţirea coeficientului aerodinamic, vehiculul are o podea echipată cu un difuzor de aer special. Suspensia este cu braţe duble atât pe puntea faţă, cât şi pe puntea spate, ceea ce ar trebui să-i ofere lui AR.1 un nivel excelent al manevrabilităţii şi stabilităţii pe viraje. Din păcate, modelul este doar în standul de prototip şi are scopul de a prezenta tehnologiile pe care le deţin ambele companii.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Cristy
    masina asta...
    ... e ceva total aiurea si fara rost...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru