Cum să NU transformi un Lexus în Mercedes

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 15.10.2010
Asiaticii au încercat să transforme un Lexus SC300 într-un Mercedes-Benz SL55 AMG. Conversia le-a reuşit dacă nu ar fi exagerat cu anumite elemente estetice.

Deşi majoritatea conversiilor prin care un model este făcut să arate identic cu altul sunt de prost gust, există unele creaţii care sunt realizate foarte bine. Transformarea unui Lexus SC300 într-un Mercedes SL55 AMG este una dintre aceste conversii la câţiva paşi de reuşită. Practic, cu excepţia unor elemente exagerate, modelul seamănă foarte mult cu originalul. Având în vedere numerele de înmatriculare, putem spune că vorbim de un model din Asia.

Proporţiile modelului sunt similare cu cele ale lui Mercedes SL, iar tunerii care au realizat această conversie au greşit doar la câteva elemente. Pe lângă capota motor exagerată, cu un unghi greşit şi un număr impresionant de fante de aerisire, aripile laterale au o formă diferită de cea a modelului original, iar fanta de aerisire laterală arată suspect. De remarcat şi bosajele aripilor spate, care au o dimensiune mai mare decât ar fi fost normal pentru a face loc jantelor din aliaj de dimensiuni mari.

Pragurile laterale sunt integrate foarte bine în design-ul modelului, dar nu au nicio legătură cu originalul. Portierele prezintă şi ele o problemă, acestea având un alt tip de mâner de deschidere. Semnalizatoarele laterale integrate în oglinzi au fost integrate foarte bine, cel mai probabil fiind vorba de adaptarea unui set de oglinzi originale pe modelul Lexus. Bara faţă exagerată se remarcă şi prin lipsa proiectoarelor, oarecum justificată de faptul că design-ul exagerat de agresiv i-a distras atenţia tinichigiului de la obiectul pe care trebuia să îl realizeze.

La nivelul posteriorului, modelul este aproape un eşec.

Singurele elemente preluate corect de la SL55 AMG sunt stopurile şi cele două evacuări duble. Bara de protecţie spate nu integrează corect sistemul de evacuare, dar a primit numărul de înmatriculare. Portbagajul a fost aplatizat complet, nu înainte de a aplica badge-urile care specifică faptul că avem de a face cu un SL55 AMG. Stopul spate central a fost eliminat, iar montantul C nu a fost îngroşat pentru a urma linia lunetei în stilul SL-ului.

Via | HighMotor 

Comentarii (13)

 • Hihihi
  Bravo
  Ce nu a reusit Lexus de cand s-a infintat au reusit niste "privati"
  7 11
 • Asta este ca M6 transformat in bugati.
  11 4
 • deci nu
  nu le-a reusit deloc, fata aduce a clk, nu a sl
  9 0
 • circ
  o panarama
  11 1
 • prostia omeneasca......
  calitatea asamblari este dezastroasa........mai ales in spate si pe lateral.
  12 1
 • yuk
  Dezgustătoare...
  10 0
 • Ivanoff
  Why?
  De ce ai face asa ceva???
  @Hihihi...esti intruchiparea acestui esec!
  Cand Lexus a aparut ca divizie premium a Toyotei,a cautat sa ia de pe piata culmea tehnologiei si a luxului (care intamplarea sau nu,a fost sa fie Mercedes) si a imbunatatit toate capitolele si din acest motiv cred ca, cate un "cunoscator" se mai gaseste sa asemene Lexus cu Mercedes...
  1 4
 • e pentru frustratii care au lexus si viseaza la SL55 AMG :))
  8 5
 • zarnesteanu
  Si maimuta vrea sa fie om,
  Tiganul sa fie gentleman si coara lebada.

  Da' uite ca nu sunt.
  5 3
 • andrei
  uau
  sec si aiurea. se vede de la o posta ca nu-i mercedes
  0 2
 • chryss
  FOR...
  ...macar unul dintre voi a reusit vreodata sa asambleze, macar, o bicicleta?...sau macar sa copieze ceva?...nu ca la voi nu ar fi zilnic vreo 5 idei...inovative...daaaa, sunt absolut sigur....la ce este bun romanul iesit la lumina dupa 89?....bun de gura si....restul se vede la stirile de la ora 17, in rest....Romania te iubesc!
  3 0
 • 123
  oamenii au incercat si le`a iesit cat de cat bn ;) bv lor felicitari baieti
  1 0
 • PopeAudrey19
  answer this post
  Every body acknowledges that men's life seems to be expensive, however some people require cash for different stuff and not every person gets big sums money. So to receive fast personal loans or college loan should be a right solution.
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru