Dacia Dokker şi Dacia Dokker Van - noile modele din gama producătorului autohton

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 17.05.2012
Este oficial: Dacia a confirmat faptul că noile sale două modele - un monovolum cu cinci locuri şi uşi glisante şi o versiune utilitară a acestuia - se vor numi Dokker, respectiv Dokker Van. Cele două modele vor fi lansate în a doua jumătate a anului.

Dacia a confirmat astăzi oficial ceea ce Automarket v-a anunţat încă din luna februarie a acestui an: următoarele două noi modele care vor intra în gama mărcii de la Mioveni vor purta numele Dokker. Unul dintre ele - denumit simplu Dokker - va fi un model polivalent, cu uşi culisante şi cinci locuri, construit pe ideea de bază a lui Renault Kangoo. Al doilea va fi o versiune de marfă a lui Dokker - deci echivalentul lui Kangoo Express - şi va fi denumit oficial Dokker Van. Denumirile celor două modele sunt inspirate din limba engleză, un dockworker fiind muncitorul care asigură încărcarea şi descărcarea mărfii portuare.

Conform comunicatului oficial, Dacia Dokker se adresează clienţilor care îşi doresc o maşină spaţioasă cu cinci locuri care la nevoie poate transporta obiecte voluminoase prin rabatarea banchetei posterioare. Noul Dacia Dokker oferă ceea ce producătorul român numeşte o modularitate intuitivă, urmând să fie - cel mai probabil - o maşină care le va oferi ocupanţilot multiple configuraţii interioare.

Dokker este cel de-al doilea monovolum din gama Dacia după Lodgy, dar are uşi culisante şi este ceea ce francezii numesc un ludospace. Explicaţia diferenţelor dintre cele două tipuri de caroserie v-a fost oferită de Automarket AICI.

Dacia Dokker Van, versiunea utilitară a modelului, se va adresa micilor comercianţi care au nevoie de spaţiu şi de o maşină care poate satisface nevoile unei companii comerciale sau ale unui întreprinzător de nivel mic spre mediu. Deşi Dacia nu oferă date tehnice oficiale legate de noul Dokker Van, comunicatul de presă anunţă că modelul asigură un volum de încărcare la cel mai bun nivel din segment, în condiţiile unui consum scăzut. 

La fel ca în cazul lui Dacia Lodgy, interiorul modelelor Dokker şi Dokker Van pot dispune de sistemul multimedia „Media Nav” cu touch screen de 18 cm (7’’), sistem de navigaţie, radio, conectivitate AUX şi Bluetooth. Opţional, clienţii pot comanda limitatorul de viteză şi sistemul de asistenţă la parcarea cu spatele.

Dacia Dokker şi Dacia Dokker Van vor fi lansate în România în a doua jumătate a acestui an.

Cele două modele au debutat oficial în faţa publicului astăzi, în cadrul Salonului Auto de la Casablanca (Maroc), ele urmând să fie asamblate la uzina din Tanger care construieşte şi recent lansatul Dacia Lodgy.

via | Dacia

Comentarii (23)

  • Of,of.....
    Premiera a avut loc deja azi. Intrati pe www.dacia.ma .
    13 12
  • ...
    asa nume pentru modelele noi dacia tot sa vezi, next model, dacia kabul
    5 28
  • docherul
    Imi place ! Avem un van adevarat acum.
    60 16
  • gogosi
    Sa cari pepeni cu el
    8 50
  • George Grosu
    Hahaa imi place... arata mai bine decat Lodgy... daca are cam acelasi pret ca si mai inainte mentionata sau chiar mai mici asta o sa fie cu adevarat masina de geniu pentru Dacia.
    38 13
  • dobolo cambo
    exista si proiect pt dokker van >> extra maxx XXL ??????
    9 15
  • k2500
    cu un proiect gen kia k2500...ar rupe piata...nu ar avea concurenta
    13 25
  • alexneamt
    Mercedes-Benz Citan
    VAN-ul e frate cu Citan de la Mercedes-Benz ... ;)) sau gresesc
    29 17
  • D.A.C.I.A
    Daca Ai Cap Iati Alta...........
    6 46
  • Dacia - motorul economiei romanesti
    Masinile de genul asta se muleaza perfect pe filosofia Dacia si era clar ca vor aparea mai devreme sau mai tarziu in oferta. Sipirul practic+ costurile mici de achizitie si intretinere sunt visul oricarui antreprenor care vrea sa-si lanseze afacerea pe culmile succesului. Dacia e intr-un fel motorul oricarei economii emergente.
    38 14
  • Dacia nu-i pentru fitosi
    De abia astept sa le vad !
    25 13
  • Trio va castiga premii in 2013 in cel putin 3 tari.......
    17 14
  • apa plata
    maiiiiii
    pentru afaceristii de carton cu passat tdi ca masina daily-use si branza intre dinti care au comentat la articolul cu citan si au sustinut sus si tare ca imaginea conteaza:

    baaaa investiti in oameni, in tinuta lor, angajati oameni cu educatie si bun simt, intretineti masinile pe care i le dati pe mana si asta e tot ce conteaza, nu va trebuie citan... e foarte bun si un dokker, oamenii fac diferenta nu sigla de pe capota!!!

    bafta!
    32 16
  • BRAVOOOO!
    mi se pare maxim Dokker. Sincer ma bate gandul sa iau asa ceva, mai ales ptr familie. bagi ce vrei tu, bicicleta, carucior copii si orice altceva.
    Am avut un Kangoo si sincer masinile de tipul asa isi merita toti banii.
    36 13
  • @apa plata
    Nu judeca asa. Eu sunt fan Dacia, insa accept diversitatea. Nu pot fi toti la fel, sunt oameni si oameni. Firme si firme. Nevoile difera, de aceea consider ca pe piata au loc masini ca Dokker si ca Citan in acelasi timp.
    39 16
  • you_hoooo
    imi place
    Arata fff bine pentru un van! Un model surprinzator si un viitor nume pe piata auto mondiala. Renault a reusit sa se bata singur cu marca Dacia. Felicitari si succes!
    27 16
  • Dacia sa fie fabricata numai in Romania
    Ma bucur ca exista marca Dacia si ii merge bine.
    Ma intristeaza foarte tare faptul ca masinile marca Dacia nu se realizeaza exclusiv in Romania.
    Trebuie facut ceva in aceasta privinta.Numele DACIA este foarte pretios pentru noi.Ne apartine.
    12 19
  • @isr
    Tocmai asta dovedeste puterea marcii Dacia... ca se fabrica si in alte tari. Nu inteleg de ce nu va plangeti ca si celelalte modele se fabrica in mult mai multe tari... cum ar fi India, Mexic, Brazilia, Rusia... Asta inseamna ca avem cu adevarat o marca de prestigiu si bine dezvoltata.

    Cum zicea si you_hoooo, e posibil ca Dacia sa canibalizeze modelele entry-level din Grup (Renault-Nissan). Sau poate ca Renault-ul pregateste o trecere adevarata spre segmentul premium si va lasa accesabilitatea Daciei. Dacia aici si-a jucat foarte bine cartea aici... Si vorbesc de schimbari pe termen lung - 15-20 de ani ;)
    17 13
  • @dumbravaandrei
    Fiecare marca vine cu un set de calitati cautate de clienti. Nu e nicio canibalizare, e forta Aliantei. Celelalte mari grupuri auto au insa motive sa se teama. E un atac direct asupra profitului si chiar a supravieturii lor in viitor.
    23 11
  • Respect pt.ce a facut Renault din Dacia.
    P.S.: Dokker by Renault
    Cytan by Renault
    Cine se gandea acum cativa ani ca Dacia v-a impartii piese cu Mercedes.
    14 13
  • cind o sa ajunga dacia la valoare ue,NICIODATA, NU VA MAI DATI IN SPECTACOLE
    1 16
  • DOKKER POATE DA DE GANDIT CONCURENTEI DIN GAMA
    CITESTE VW RENAULT OPEL FIAT PEUGEOT CITROEN
    0 0
  • DOKKER ESTE DOAR UN VAN SAU FAMILY. FA O PROBA SI PE URMA DA CU PAREREA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru