Dacia SUV, surprins in teste pe Transfagarasan

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.06.2009
Inginerii Dacia testeaza la inaltime viitorul SUV compact al gamei Dacia. Acesta urmeaza sa fie lansat in primavara lui 2010.

Primul SUV Dacia, care va fi prezentat in permiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva din martie 2010, este testat asiduu de inginerii romani de la Mioveni pe platourile inalte ale Transfagarasanului. Prietenii nostri de la Freelancer au reusit sa imortalizeze un exemplar camuflat al SUV-ului in timp ce acesta rula la inaltime intr-un test care ar fi trebuit sa ramana ascuns de ochii curiosilor.

Desi echipa de testare Dacia a reusit sa acopere foarte repede masina camuflata, transformand-o intr-una imposibil de analizat, secundele de pre-camuflare dezvaluie un model cu alura robusta, dar de dimensiuni compacte. Bazat foarte probabil pe platforma lui Nissan Qashqai, noul model Dacia - al carui nume nu a fost inca dezvaluit - nu va prelua din liniile futuristice ale conceptului Duster decat, foarte probabil, la nivelul grilei frontale. De altfel, aceasta din urma a fost "imrpumutata", la randul sau, de la fratele de grup Nissan Murano.

In ceea ce priveste dimensiunile modelului, acestea se vor incadra in cele ale segmentului de SUV-uri compacte de pe piata, urmand sa devina cel mai ieftin reprezentant al unei clase care a cunoscut o explozie in vanzari in ultimii trei ani.

In comparatie cu masina de asistenta a echipei Dacia prezente pe Transfagarasan (vezi toate pozele din galerie pe Freelancer.ro), SUV-ul este putin mai lung si sensibil mai inalt, diferentele fiind vizibile de asemenea la nivelul bosajelor aripilor si a garzii la sol. Motorizarile vor fi imprumutate pana la un punct din actuala gama Dacia, insa este foarte posibil ca producatorul roman sa pregateasca o versiune diesel mult mai puternica decat cea existenta in acest moment pe linia Logan.

via | Freelancer

Taguri: Dacia, SUV

Comentarii (37)

  • Logan MCV stepway(drumuri grele)...crezi ca ii duc prea mult capu ?
    10 36
  • qassqai
    cred ca este un nissan Q la alta scara.........
    sper sa nu fie prea patratos....
    15 4
  • DACIA SUV
    mama da ce captuseala i-ai tras!:)) cred ca va fi o reusita :)
    24 3
  • alecstm
    SUV
    Va semana foarte mult cu Nissan Qashqai. O sa-mi dati dreptate in martie (sau daca intre timp o sa mai apara alte poze spion mai bune) ;)
    8 5
  • dacia suv
    apar masini camuflate in romania , renault da lovitura cu el la anul
    21 1
  • Circotasul auto
    Bine ca se mai face ceva
    Bine ca se face ceva si la noi.
    20 0
  • Asta e SUV ? Atunci cum o mai ziceti la un Lincoln Navigator ?? Hai mei idiotzenie la max!!
    4 54
  • @hmm
    Pey cred ca Lincoln Navigator il poti numi Casa pe Roti :) daca masina aia o poti numi SPORT Utility Vehicle, atunci X5 este buburuza.
    35 2
  • sailor66
    suv
    daca ala-i SUV eu sunt PAPA de la Roma!!! suv=tractiune integrala...restul sunt cross-overe !!!
    3 26
  • baubau
    @sailor66
    o sa te faci papa.....!!!!
    17 1
  • auzi DACIE
    Mei bau bau vorbesti de parca ai fii seful de la Dacia. Cred ca o sa si platesti vreo 15 mii de euroi pe ea nu ? :))) Deschide ochii mei si condu un Q7 sau X5 ! Laseee-neeeeee Lasa-neeeeee. Thuamne ma mut din Romania :))))
    4 29
  • of...
    nu inteleg de ce va certati atat pe o masina care nici nu a aparut inca.eu zic sa asteptati si vedem ce iese.atatea speculatii pe baza unor fotografii.eu zic ca va avea motor triturbo cu tractiune pe 3 roti.haideti sa fim seriosi.si tipu cu lincoln navigator,tu compari licoln cu o marca low-cost ca dacia?poate scoate dacia rival pentru x6.
    15 1
  • @ avedei
    Nu mai numi SUV o dacie ca suna Fffffoarte aiurea. In rest no offence in legatura cu low cost.
    2 15
  • ...
    in primul rand nu am zis ca e suv.si nu stiu de ce suna aiurea...daca aia de la TATA,Great Wall,si sang yong pot,cred ca putem si noi.Dar in nici un caz nu va fi o masina exceptionala,ci ceva cu care sa iti faci treaba,cat e criza.
    13 0
  • marius
    cinste
    Va spun eu, masina asta va fi viitorul Aro al Armatei Romane :)
    9 2
  • prin gropi si cratere
    daca vor sa fie un success s-o testeze prin/pe toate gropele si craterele de pe sosele romaniei, partea dinspre Arges a transfagarasunui e numai buna pt. asa ceva si drumurile surpate din Arges , valcea etc..
    9 1
  • caramida
    Dacia
    are alura de SUV
    11 1
  • Cosmin
    pentru auzi DACIE
    auzi DACIE, daca pt tine doar x5 si q7 sunt suv uri, mai mult ed 15 ani n-ai.... iti pot da exemple de 2 suvuri cu capabilitati de SUV mai bune decat alea 2: Touareg si Discovery.
    Daor pt ca ai wallpaper cu un q7 nu il face cel mai bun. Castiga in topul celor mai urate ce-i drept...
    Cat despre suv ul dacia, sa vedem ce poate... fara un motor diesel de cel putin 150cp e degeaba.
    16 1
  • Flaviu C
    da
    parerea mea este ca se baza pe nissan X-trail....ca deja este invechit si inlocuit....
    mai mult ca sigur aceea va fi platforma lui
    dupa forme...
    eu spun ca chiar ii seamana
    1 2
  • robert
    SUV?
    Din imaginile pe care le am vazut sincer aduce cel mai mult cu Ford Fusion asa patratos.Fata nu cred ca a suferit prea multe schimbari. In fine poate va fi ceva mai altfel.
    2 6
  • antony
    as vrea sa se numeasca ...karpat xc 90
    platforma e de la nissan X-trail
    8 1
  • suv
    are proportii reusite
    bravo dacia
    14 1
  • nu-mi plac jantele :)) si da pare ca seamana cu X-TRAIL
    4 3
  • @Husdu
    jante
    Jantele sunt de pe Kangoo 4x4 si sunt de tabla(mai frumoase oricum decat niste jante de tabla negre cu capace)
    6 1
  • alecstm
    @toti certatii
    Va certati si punctati replicile unora, fara ca macar sa vedeti o schita din viitorul suv Dacia. Vorbim in martie. Noapte buna.
    3 4
  • Pt toti papagali care vb ca prostii
    1. Aceasta masina o sa fie dotata cu tractiune 4x4 si 4x2
    2. O sa aibe o cutie cu 6 trepte si motoare mai mari de la renault
    3. Este o masina total diferita de ce a facut Dacia pana acum, arata FOARTE BINE si o sa concureze direct cu Qashqai, Santa Fe si restul masinilor din aceasta clasa
    4. Platforma nu este de la nici o masina Nissan sau Renault, linia de ansamblare din Dacia este complet noua
    5. Nu are forme patratoase
    6. Interiorul este acelasi ca la Sandero
    16 3
  • pentru xtr
    Dar pe tine te duce capu` sa faci ceva?! Diferenta intre tine si oameni care lucreaza la acest proiect sti care e?! Culmea, aia chiar gandesc si chiar muncesc, fata de tine care stai sa vinzi in piata rosii!!!
    Asa ca nu mai jigni tu lumea pe care nu o cunosti si vezi-ti de viata ta!!!
    13 4
  • o parere
    OFF..urasc oamenii care nu au altceva mai bun de facut decat sa comenteze ce spune alte persoane.....nu inteleg de ce trbuie sa existe asemenea commenturi aici? e vb sa comentezi articolul, nu ce a spus x sau y...Pentru roman,ce e facut de noi nu e bun, un rah*t daca era de la germani sau americani era genial..imi cer scuze ca am inceput cu ceva ce am condamnat, dar nu pot sa raman indiferent la asemenea comportament. ON.. din poza respectiva nu poti sa-ti dai seama prea multe lucruri despre masina, sper doar sa aibe un motor puternic si un pret adecvat pentru buzunarele romanilor de rand.. o zi buna
    11 2
  • Profesoru'
    Dacia
    Tot caruta ramane da-o in colo de ruginitura !
    5 22
  • danny_pit
    SUV
    aceasta masina o sa fie intr-adevar un SUV. eu am vazut caroseria masinii. nu este deloc patratoasa. si ca dimensiune este putin mai scurta decat MCV, undeva intre berlina si MCV. momentan exista doar 4 masini complet echipate (toate avand interior de sandero, dar e putin probabil sa ramana asa). asa k va sfatuiesc sa asteptati putin, sa vedeti masina si pe urma sa va dati cu parerea
    10 2
  • zimbru
    Adi
    Am fost si yo cu modelu asta, suspensii bune ca la renault, nu imi plac stopurile ca seamana cu fiat, bordu e in 2 culori, motoru zvacneste la apasari bruste, oricum isi merita banii. sunt primul posesor! aveti intrebari? va raspund repede cu ceeea mai mare placere.Apropo sunt dealer Renault-Dacia.
    3 9
  • antonescu
    adevarul
    sunt tari astia care zic despre dacia ca este un rahat,carutza etc
    daca ii intrebi pun pariu ca marea majoritate sunt posesori de masina SH,si cand se duc cu ea la service,si ii costa o piesa nush cat,ii ustura in funduletz....
    masina pe care o cumperi in general tre sa fie noua,ca sa zici ca ai masina....adik tu ai bani de un logan (sa zicem) dar tu fiind cocalar smecher care zice ca loganu e carutza,iti iei o masina SH la aceeasi bani care e buna rau....(o iei de la vreunu ca mine,care rupe-n doua motoru la o masina,si sa vezi ce bine o sa te tina)
    masina pe care ti-o permiti ,e masina pe care potzi s-o cumperi noua,fara sa trebuiasca s-o vinzi pe nevasta-ta ptr ea....

    nu sunt fan dacia,dar am avut ,si pot sa spun ca este o masina care nu-ti face probleme ani buni de la achizitionare...
    11 2
  • Profesoru'
    @ antonescu
    Sa stii ca eu sunt cocalar din ala care are masina la mana a 2-a! Nu-mi permit una noua deocamdata ! Te asigur eu ca piesele pt anumite marci sunt chiar mai ieftine decat la Golan-ul tau ruginit la aripile spate!
    Ce crezi ca la masina ta nu o sa cada niciodata nimic? Ai grija ca toate sunt fiare si nimeni nu garanteaza pt ele! Si cred ca ala care o vinde si pe masa e posesorul de Golan (masina frantuzesca - cik dar e Dacia, ca nu are semnul Reno pe ea mai....).
    Si apropo nu se compara nimic Astra mea cu 200000 km la bord cu putoarea ta (1.4 Ma Pi* Iute) de Golan obosit dupa numai 20000 km: nici design, nici dotari, nici consum, nici rezistenta anticoroziune, samd .
    0 10
  • E oribila. Design de nota 3.
    Fata si spatele sunt absolut oribile, iar platforma e clar aceeasi ca la Logan si Sandel.
    Mai bine faceau un pe Sandel Stepway un pic mai mare, cu tractiune 4x4 si motoare mai puternice, ar fi aratat mult mai bine.
    0 5
  • semtex
    @ nea Gigi
    asta vorbeste de sisteme de tractiune si motoare cand nu avem absolut nimic oficial... asta da prostie ! :)))
    0 0
  • crisstonne
    SUV
    Ha , ha....ce ma bucur ca si-a revenit Dacia , ca produce si ridica ,,pibul'' Romaniei , ca au angajatii de lucru si ca apar modele noii ...bravo Dacia si romanii pot fi capabili ...
    3 0
  • ha ha ha
    Ce...
    ...nu inteleg eu:daca e de teste de ce mai are numar,ca doar are prelata pe ea si aia nu mor de cald in ea?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru