Dacia va opera mai multe acţiuni de protecţie a mediului în luna iunie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.06.2011
După ce a echipat complet noua grădiniţă din Mioveni, Dacia se va implica alături de elevii şi studenţii voluntari din Piteşti într-o serie de activităţi de protecţie a mediului.

Esential

22 de milioane de euro au fost investite de Automobile Dacia în ultimii zece ani pentru protecţia mediului.
1.600 de conifere au fost plantate de voluntari pe platforma industrială Mioveni în ultimii ani.
27 de tone de deşeuri au colectat voluntarii Dacia Group în cadrul acţiunilor de ecologizare derulate în ultimii ani.
60 la sută din copiii înscrişi la noua grădiniţă din Mioveni sunt ai angajaţilor Dacia.

Oficialii Dacia au anunţat că vor participa împreună cu Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Piteşti la activităţi educaţionale pe teme de mediu. Respectivele activităţi vor avea loc în perioada 1-7 iunie 2011 şi le sunt dedicate liceenilor şi studenţilor. Printre activităţi se numără concursuri, prezentări şi acţiuni de ecologizare. În acest an, Dacia aniversează şase ani de la Certificarea ISO 14 001, iar compania românească a investit 22 de milioane de euro în protecţia mediului în ultimii zece ani.

Dacia a elaborat propria sa politică în domeniul protecţiei mediului, iar investiţia pentru protejarea mediului include peste 6 milioane de euro pentru tratarea şi epurarea apelor uzate tehnologice şi menajere. În plus, Dacia a investit aproximativ 3 milioane de euro pentru depozitarea şi reciclarea deşeurilor. Platforma industrială de la Mioveni este furnizorul de apă pentru cei 30.000 de locuitori ai oraşului de care aparţine.

Politica de mediu a mărcii Dacia, conformă cu cea a corporaţiei-mamă, este pusă în practică de o reţea formată din 65 de angajaţi. În ultimii ani, platforma de la Mioveni a primit peste 1.600 de conifere, arbori plantaţi de voluntari, iar acţiunile de ecologizare în care s-a implicat reţeaua au avut ca rezultat colectarea a 27 de tone de deşeuri. În data de 1 iunie, Dacia a inaugurat o grădiniţă alături de Primăria Mioveni.

Respectiva instituţie este prima clădire construită din start pentru a fi o grădiniţă, iar cei de la Dacia au finanţat dotările interioare ale spaţiilor de învăţare şi de joacă. Din cei 200 de copii care frecventează grădiniţa, peste 60% sunt ai angajaţilor Dacia.

Via | Dacia

Comentarii (5)

  • BaditzaEx
    Felicitari Dacia !!!
    in modul asta vom putea evolua ,astept o renastere a brandului Aro !
    14 0
  • Bravo Dacia!
    Si eu sper la o renastere a Aro!
    7 0
  • Frumos
    Foarte frumos, dar eu ce trebuie sa fac? Sa-mi cumpar o Dacie? Sau care-i scopul articolului?

    "Dacia a investit aproximativ 3 milioane de euro pentru depozitarea deşeurilor" - ar trebui sa le fim recunoscatori ca nu le-au aruncat in padure?
    1 12
  • @Frumos
    Daca prostia ar durea tu te-ai tavali pe jos de durere "frumosule". Asta-i un portal de stiri auto daca n-ai observat, iar postarea comunicatelor de presa e ceva obisnuit. Este evident ca iti sta in gat Dacia si nu dai 2 bani pe ecologie, insa asta nu inseamna ca nu exista oameni care apreciaza stiri de genul asta.
    13 1
  • Aro a renascut deja
    Aro a renascut cu tren de rulare Nissan si motoare Renault: ii zice Duster.Pacat de fratiorul lui mai mare, oprit de criza, care trebuia sa-l inlocuiasaca se pare pe 244.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru