Daimler ar putea renunta la Maybach

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.09.2009
Corporatia germana Daimler ar putea renunta la marca Maybach deoarece considera ca aceasta nu corespunde cerintelor viitorilor cumparatori de masini de lux.

Dieter Zetsche, directorul Mercedes-Benz, a lasat de inteles in cadrul unei declaratii pe care a facut-o la Salonul Auto de la Frankfurt ca Maybach ar putea iesi din productie. Motivul pentru care Daimler renunta la aceasta marca de lux este faptul ca asemenea modele s-ar putea sa nu fie pe gustul viitorilor clienti ai modelelor de lux, iar costurile dezvoltarii unor asemenea modele s-ar putea sa fie prea ridicate pentru a fi echitabile. Dieter Zetsche considera ca gusturile in materie de masini ale clientilor care isi permit modele de lux precum cele create de Maybach s-ar putea schimba dupa ce criza financiara se va incheia.

Presedintele Mercedes-Benz a mers mai departe si a declarat ca "noua elita" va avea gusturi mai discrete si mai modeste si numerosi clienti nu vor dori un Maybach. Astfel, tocmai opulenta oarecum discreta a marcii germane de lux ar putea sa incheie definitiv cariera acesteia. Pe langa asta, inlocuitorii modelelor Maybach 57 si 62 nu au fost confirmati dar nici infirmati, ceea ce ridica numeroase semne de intrebare in privinta acestora.

Exista posibilitatea ca Daimler sa opreasca definitiv productia si dezvoltarea oricarui model Maybach odata cu incheierea ciclului de fabricatie al modelelor actuale. Soarta marcii germane sta in mainile clientilor si a modului in care Daimler va interpreta evolutia pietei.

Sfarsitul marcii Maybach ar aduce odata cu acesta si cresterea pretului de revanzare al modelelor actuale, care ar deveni si mai rare decat sunt.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • Cocojambo
    Parca-i Daewoo Nubira 2 ,partea frontala.
    7 7
  • bv ma!
    da! daewoo nubira 2!! clar!! desteapta observatie!! unde ai stat ascuns pana acum frate??
    7 4
  • Decimus4u
    Daewoo
    Da seamana cu tico ma baieti.... Cand ati facut o consultatie oftalmologica in ultima vreme?
    4 2
  • devine piesa de colectie
    Uite asa Jiji al nostru va detine o masina de colectie. E lucrata putin cu ranga, dar asta ii va da o valoare istorica mai mare.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru