Daimler se gandeste sa inchida definitiv Maybach

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.03.2010
Urmatorii doi ani vor fi cruciali pentru subsidiarul de lux Maybach. Daca vanzarile nu vor reveni pe linia de plutire Daimler va inchide definitiv activitatile brandului.

Desi zilele trecute au aparut primele zvonuri legate de faceliftul limuzinei Maybach, situatia subsidiarului Mercedes nu este tocmai roz, acesta inregistrand in continuare vanzari slabe

Dieter Zetsche, proaspat reales in functia de presedinte executiv al grupului Daimler, a anuntat ca urmatorii doi ani vor fi decisivi pentru soarta constructorului de lux. Daca vanzarile nu isi vor reveni, Daimler va fi nevoit sa inchida Maybach, desi subsidiarul reprezinta singura arma cu care Mercedes poate raspunde unor rivali perecum BMW si Volkswagen, care detin fiecare o divizie de lux: Rolls Royce si Bentley.

La un moment dat Zetsche a insistat asupra ideei ca profitabilitatea Maybach nu conteaza, brandul fiind o demonstratie a existentei Daimler pe acest segment. Aceste conceptii ar putea insa sa se schimbepe viitor daca rezultatele financiare nu se indreapta.

Zetsche a confirmat faptul ca in prezent nu exista planuri pentru un alt model, o limuzina pozitionata intre actualul 57 si Mercedes S-Klasse, ceea ce inseamna ca previziunile nu pot fi deloc pozitive.

via | autoblog

Comentarii (8)

  • Gigel cel chel
    sal inchida in pastele mamii lui!
    7 29
  • Victor
    Daca Maybach va fi inchis, cred ca Daimler AG va cumpara Aston Martin
    Tinand cont ca actualii proprietari arabi ce detin peste 50 % din Aston Martin au mari probleme financiare, nu este exclus ca Daimler AG sa cumpere Aston Martin, avand in acest fel un puternic concurent in clasa automobilelor de peste 200,000 euro .
    18 4
  • Bentley
    S-Klasse...
    S-Klasse long long, in straie nobile si... de vre-o 3 ori (aproape) mai scump decat cea mai scumpa versiune S-Klasse... Ha?? Aaa, si apropo, S arata mai bine...
    15 2
  • Marius
    Merge si nu prea merge
    Ce inseamna si norocul asta in comert - uneori zici ca ai miere pe tine si dai lovitura, alteori ai totul la dispozitie dar degeaba.
    Probabil sunt 2 chestiuni.
    1.Designul marcii nu corespunde si nu are priza la public.
    2.Nu prea demonstreaza cumparatorului ca Mercedes si maybach sunt 2 marci complet distincte. Marcile de lux britanice sunt percepute ca ceva rar si superexclusivist. Maybach-ul pare mai degraba un Mercedes evoluat, care iti cere niste bani grei in plus. La o adica, pot avea aceeasi prestanta cu un S-Klasse in loc de un Maybach. Si atunci, pentru ce 300 000 euro suplimentari?
    10 1
  • krajla
    modele
    nu au sansa cu un S-class evoluat de 99' sa reziste pana 2016. Acesta ar inseamna 17 ani cu aceeasi model.
    2 2
  • krajla
    gresala
    " pana 2012. Acesta ar inseamna un model de 13 ani"
    1 1
  • reddod
    ......
    Tot Rolls Royce a fost este si va ramane TATIC.Norocul lor a fost ca ia luat BMW sub aripa lor.
    5 0
  • reddog
    bmw
    Rolls the boys.Si inca o data le da taticu lor BMW cate o bataita "rivalilor".
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru