DC Avanti - primul supercar indian

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.01.2012
Indienii au creat primul lor supercar şi l-au prezentat la Salonul Auto de la Delhi. Modelul se numeşte DC Avanti şi are un motor 2.0 turbo de origine Ford, care dezvoltă 261 CP.

Indienii de la DC au creat primul supercar al ţării. L-au botezat Avanti şi este desenat integral în India. Iniţial, modelul va debuta alături de un motor 2.0 turbo de origine Ford, supraalimentat, care va furniza 261 CP. Unitatea este montată central pentru a îmbunătăţi distribuţia maselor între punţi. Ulterior, modelul va fi oferit alături de o versiune V6, care va dezvolta 394 CP când va fi pusă la vânzare. Cel mai probabil, şi motorul V6 este tot de origine Ford şi provine din gama EcoBoost. Ambele propulsoare vor fi cuplate unei transmisii cu şase trepte şi dublu-ambreiaj.

DC Avanti are o masă de 1.560 de kilograme, deşi foloseşte numeroase componente din aluminiu. Constructorii săi, bazaţi în oraşul Pune, spun că versiunea de 261 CP este capabilă să accelereze de la 0 la 160 km/h în mai puţin de şapte secunde, un rezultat impresionant dacă luăm în considerare nivelul de putere oferit. Alte specificaţii tehnice ale noului supercar nu au fost prezentate.

Avanti va fi construit în 200 de unităţi pe an în primele 12 luni de producţie. Ulterior, cei de la DC vor să construiască până la 2.000 de unităţi pe an.

Modelul va fi comercializat în showroom-uri exclusiviste din India, dedicate acestui vehicul. Preţul lui DC Avanti nu a fost încă anunţat.

Via | Autocar

Comentarii (9)

  • O opera de arta!!!
    Fata arata bine. Daca si spatele arata bine, intrece Aventadorul la Design!
    0 19
  • Alex Radoi
    Chiar nu-si da nimeni seama ca nu e decat o randare din bucati, niste faruri si o capota de 458 Italia, oglinzi ce par de Scirocco sau oricum, ceva de la VW etc.? Clar nu va arata asa.
    14 0
  • Alex Radoi
    Inca ceva...
    ...pana si rotile, puteam sa jur ca le-am vazut intr-o poza recenta: sunt de Panamera Turbo S. Cautati!
    9 0
  • ...
    E cumva facuta de Leepu? Nu de alta,dar cam seamana cu una din creatiile lui...eu,unul,vad o amestecatura de VW Scirocco cu Ferrari 458 Italia si un pic de Lamborghini...
    7 0
  • Cristy
    mdea...
    masina de marocani ! ce sai ceri? ....
    4 5
  • .
    Scirocco , R8 , 458 Italia , Lamborghini. Parca e facuta de Leepu
    6 0
  • Alex Radoi
    @Cristy
    Aaaa, cum adica, marocani??? E gluma, sau...
    3 1
  • .marius.
    Chop Shop design.
    3 0
  • Mi-a nazarit una: de ce e supercar si nu super-masina sau alta varianta?
    hai sa facem un efort pe cat posibil sa nu adoptam orice si oricand. uneori chiar nu e nevoie.
    O tot aburesc unii ca limba e un organ viu; si daca e viu trebuie sa il schingium mereu?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru