Debutul lui Volkswagen Golf 7 a fost confirmat pentru finele anului 2012

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 24.01.2011
Potrivit Automobilwoche, Volkswagen Golf VII va fi lansat la în ultima parte a anului 2012. Unele surse anunţă că modelul va fi în showroom-uri încă din luna noiembrie a anului viitor.

Volkswagen a confirmat data la care va debuta cea de-a şaptea generaţie a lui Golf. La fel ca în cazul lui Audi A3, modelul va fi construit pe noua platformă MQB, platformă modulară a concernului Volkswagen care va fi utilizată intensiv în viitor. În încercarea de a deveni cel mai mare producător de automobile din lume, Volkswagen va construi, la un moment dat, circa trei milioane de unităţi pe an echipate cu platforma MQB. În timp ce Audi A3 este aşteptat să debuteze în decursul verii anului 2012, noua generaţie a lui Golf va fi lansată pe piaţă la sfârşitul anului respectiv, sau cel târziu la începutul anului 2013.

Publicaţia germană Automobilwoche a citat o sursă apropiată lui Martin Winterkorn care a anunţat că debutul lui Golf va avea loc în noiembrie 2012. Potrivit respectivei surse, cel mai bine vândut model de volum din Europa va fi prezent în cea de-a şaptea încarnare în toate reprezentanţele Volkswagen începând cu cea de-a 11-a lună a anului viitor.

Purtătorul de cuvânt din Germania al mărcii Volkswagen nu a putut nici să confirme, nici să infirme respectiva informaţie. Spre deosebire de cea de-a şasea generaţie a lui Golf, noul model va reprezenta o schimbare importantă.

Cea de-a şasea generaţie a lui Golf este extrem de apropiată de Golf V din punct de vedere tehnic şi estetic, dar Golf 7 se va diferenţia de cele două modele din ambele puncte de vedere. După cum au specificat şi oficialii Volkswagen la data respectivă, lansarea celei de-a şasea generaţii a lui Golf a reprezentat o mică îmbunătăţire a lui Golf V în materie de estetică, economie de carburant şi antifonare.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (9)

  • MQB
    Abia asta trebuia sa fie Golf 6 , pentru ca actualul Golf 6 este doar un facelift .

    In 2012 vor debuta mai multe modele pe aceeasi platforma MQB , Octavia , A3 , probabil noul Leon si Golf 7.
    5 8
  • Audi A3
    A3-ul cred ca ar trebui sa vina mai repede deoarece actualul model este mult prea "batran" si in totala discordanta cu gama constructorului din Ingolstadt.
    6 0
  • banda rulanta
    omg! inca unul???

    astia scot cate un "nou" model in fiecare an!

    "va prezentam noul .... ( a se completa cu polo, golf, cricket, oina, a3, a4, ax, etc.); modelul vine cu inovatii majore printre care enumeram: un nou far, o grila radiator usor modificata, si (culmea tehnologiei) stopuri cu leduri ... wooooowuuu"

    luati de cumparati
    23 8
  • A3
    da, seamana prea mult a Audi si prea putin a WV
    0 7
  • m1qtza
    vw golf7
    va recomand sa va angajati la cercetare-dezvoltare la vw si dupa ai sa mai vorbiti... daca sunteti asa de isteti de ce nu face voi o schimbare???
    9 13
  • @ m1qtza
    lasa textele astea de gradinita, ca daca oamenii nu ar mai critica, s-ar duce de rapa totul
    cei ce nu accepta critica sunt ... nu vrea sa ma exprim urat aici

    pana una alta, alti constructori (care faceau masini de sute de ani cand vw descoperea roata indrumat de Hitler) fac schimbari, deci se pare ca nu e chiar asa de complicat...
    dar deh, dc boborul cumpara, de ce sa cheltui bani pe noutati, baga o afumatoare de tdi intr-o masina si vinde-o, ca se imbulzesc romanii ca la painea calda
    15 5
  • rhadoo
    pt cititori
    Cifrele oficiale sunt:
    Vanzari VW in Europa 2010: 1.541.279 autovechicule (atentie! doar vw..nu tot grupul VAG)
    Vanzari VW in Romania 2010: 8.650 autovehicule
    Trageti voi concluziile!! Credeti ca pe Winterkorn, il intereseaza catusi de putin ce vror romanii?? suntem prea mici si insignifianti pentru ei si pentru vanzarile lor...deci nu va mai agitati ca poporul roman cumpara afumatori de motoare si design invechit sau facelift....se pare ca VW a tras lozul castigator cu acest design banal si cu aceste afumatori...
    4 0
  • @Gabi
    Ai dreptate cu criticile , intrucat fiecare afacere trebuie sa mearga pe principiul "le dam cee ce vor" , insa roata a fost descoperita inca din epoca de piatra ( probabil specifica modului tau de a gandi , avand ca rezultat greseala exprimata ) si TDi nu este mereu sinonim cu soba ( http://www.youtube.com/watch?v=A2M2STh3JT4 , daca la demeraj brusc nu afuma , poate la cativa ani vechime si folosita abuziv ) . Spor la inrosit copii .
    6 3
  • De ce sa schimbi ceva care functioneaza bine, ceva care merge fara probleme eventual ii faci unele retusuri si umblii putin unde pot aparea unele inconveniente, parerea mea golf este cea mai vanduta masina pt ca au schimbat la el doar ce era cu probleme de la o versiune la alta sa au imbunatatit masina dar chestia asta ca au inceput sa scoata anul si masina parca imi scade putin increderea in noile modele dar nu obligatoriu s-ar putea sa ma insel eu. Oricum TDI nu e afumatoare e un super motor foarte fiabil cu un consum scazut o viata destul de lunga si la fel de usor de intretinut ca un benzinar. Mie tdi mi se pare cel mai bun motor pt drumurile si preturile noastre.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru