Detalii despre viitoarea generaţie Ford Mondeo

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.08.2010
Noua generaţie Ford Mondeo este aşteptată pe piaţă în 2013. Până atunci însă, publicul va face cunoştinţă cu un concept, care prefigurează modelul de serie, chiar de anul viitor.

Ford se bucură de o popularitate mare în segmentul modelelor de clasă medie mulţumită best-seller-ului Mondeo. Pentru a se menţine însă în topul preferinţelor clienţilor europeni, Ford trebuie să se asigure că şi noua generaţie a berlinei este la fel de competitivă. Drept pentru care inginerii Ford Europe lucrează în prezent la detaliile noului Mondeo, aşteptat să debuteze oficial undeva la mijlocul lui 2013.

La fel ca în cazul actualului Fiesta şi noului Focus, viitorul Mondeo va fi şi el o maşină globală, designul său urmând să fie similar pe piaţa europeană şi pe cea de peste Ocean. Interiorul viitorului model va fi o evoluţie spectaculoasă a ceea ce regăsim acum pe piaţa, cu materiale de calitate şi un design inovativ.

Platforma va păstra în continuare tracţiunea faţă, Ford urmând să instaleze însă şi un sistem botezat Torque Vectoring Control care controlează direcţia şi suspensiile electrice. Sub capotă se vor afla mai multe propulsoare din familia EcoBoost, printre care unităţi de 1.2 şi 1.6 litri, precum şi deja cunoscutele dieseluri TDCi.

Alături de acestea, Ford va introduce un sistem start-stop şi unul de recuperare a energiei la frânare, ajutate şi de o serie de modificări aerodinamice. Toate modificările vor avea rolul de a scădea emisiile şi consumul de CO2.

Ford va face progrese şi în domeniul siguranţei active, viitorul Mondeo urmând să primească o serie de sisteme ajutătoare, des întâlnite în segment. Vorbim despre o avertizare în cazul depăşirii benzii de rulare, despre controlul unghiului mort, despre avertizarea la schimbarea direcţiei de mers şi despre camera pentru marşarier.

Publicul ar putea face cunoştinţă cu primele ipoteze de design gândite de constructorul din Detroit chiar de anul viitor. Nu este exclus ca Ford să dezvăluie un concept care să anticipeze noul Mondeo în cadrul unuia dintre cele mai importante saloane auto americane sau europene.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • facelift ?
    arata mai bine dar nu pare o schimbare majora
    6 1
  • nitnelaV
    ford
    oare de ce arata ca Chevy Cruze? ......le-o fi fost ciuda?
    4 4
  • Ford Cruze
    nu stiam cu ce se aseamana...duce unpic
    2 1
  • Superba masina
    2 1
  • Ciurik
    Oh da
    prietene rti...masina e complet diferita, e urata si in stadiul de concept...e o copie. ford incepe sa puta dinspre america inspre europa si asta nu o sa le fie de bine :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru