Noul Ford Mondeo, prezentat în SUA sub numele Fusion

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 09.01.2012
Aveţi în faţă noua generaţie Ford Mondeo. Deocamdată, modelul a fost lansat doar în SUA, acolo unde se vinde sub numele Fusion.

Ford a publicat, în prima zi a Salonului Auto de la Detroit, primele imagini oficiale ale noii generaţii Fusion. Versiunea europeană a acestui model va fi adusă în 2013, urmând să fie vândută sub denumirea Mondeo.

DESIGN INSPIRAT DE CONCEPTUL EVOS

Noul Mondeo împrumută liniile exterioare ale conceptului Evos, prezentat la Frankfurt în luna septembrie a anului trecut, adaptându-le pentru a conecta corect părţiule componente ale unui model de segment mediu. Astfel, noul model iese în evidenţă printr-o grilă frontală de dimensiuni mari şi printr-o pereche de blocuri optice cu design agresiv şi cu lumini de zi de tip LED. Foarte interesant este faptul că noul Mondeo va creşte în dimensiuni. Astfel, reprezentantul Ford în segmentul mediu va fi cel mai lung model din această clasă, depăşind modele precum Passat, Insignia, Superb, Mazda6 sau chiar Mercedes E-Klasse, care se bate în altă ligă.

Interiorul este modificat complet şi vine co o consolă centrală orientată clar înspre cel de la volan, în stilul celor de la BMW, şi cu materiale care, spun cei de la Ford, reprezintă un pas înainte evident în comparaţie cu generaţiile precedente ale modelului. 

"Viziunea noastră în ceea ce-l priveşte pe noul Fusion a fost clară - să scoatem în faţă tot ceea ce-i mai bun în filosofia One Ford.

Am adunat echipele noastre de design din toată lumea în jurul unei foi goale de hârtie pentru a dezvolta o maşină de segment mediu cu un design revoluţionar şi care oferă un consum care te lasă cu gura căscată. Această maşină este rezultatul final", spune Derrick Kuzak, vicepreşedinte al biroului Dezvoltare de Produs la Ford.

VERSIUNEA HIBRIDĂ, PRINCIPALA ATRACŢIE

La capitolul motorizări, noul Ford Fusion se va prezenta în faţa publicului american cu o serie de motoare turbo cu patru cilindri din gama Ecoboost, cu unul de 2.0 litri aspirat şi cu o versiune hibridă interesantă. Fusion are, de altfel, o istorie interesantă la capitolul versiuni hibride, varianta anterioară fiind votată Maşina Eco a Anului în America de Nord în 2010. De data aceasta, sistemul de propulsie hibrid a renunţat la unitatea de 2.5 litri pentru una mai eficientă: 2.0 litri, ciclu Atkinson. Conform datelor oferite de Ford, versiunea hibridă a lui Fusion va consuma 5.0 litri/100 km în regim urban. Evident, cele mai eficiente dintre unităţile pe benzină pe care Fusion le are sub capotă vor fi prezente şi în Europa, iar hibridul va reprezenta vârful gamei Mondeo pe Bătrânul Continent.

După ce noua generaţie Focus a fost văzută bine pentru inovaţiile tehnologice aduse în segmentul compact, Mondeo nu-şi va dezamăgi nici el fanii.

Elemente precum Lane Keeping System (care trimite o vibraie în volan în cazul în care sunt călcate liniile de marcaj), Cruise Controlul Adaptiv inteligent (care are implementată o funcţie de avertizare în cazul unei eventuale coliziuni) sau Active Park Assist (parcare automată) se regăsesc în arsenalul noului model. În SUA, noua generaţie a sistemului SYNC, care permite conexiunea prin internet la bord, ajută şoferul să "discute" cu propria maşină pentru a-i activa funcţiile şi sistemele.

LANSARE

Lansarea de la Detroit a noului Ford Fusion va fi urmată de intrarea lui Fusion pe piaţa din SUA. Mondeo, fratele european al modelului american, va fi prezentat cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris, din toamna acestui an. Mai multe informaţii despre noul Fusion/Mondeo pot fi văzute pe site-ul special dedicat de Ford modelului său.

Comentarii (34)

  • cosmin
    Arata senzational
    38 14
  • E superb!
    Bijuterie de masina!
    36 14
  • aston martin+lancer X = this
    35 13
  • Frumos, frumos frumos
    Chiar daca elementele sunt in mare imprumutate, e cea mai frumoasa masina pana in 40k...
    27 13
  • Pivotul
    mai degraba un facelift
    15 27
  • Arata bine. Ma bucur ca au mai temperat entuziasmul de la interior si au desenat ceva serios.
    Cu o cutie cu dublu ambreiaj il trec pe lista pentru Mos Craciun inainte de Passat.
    Si nu trebuie sa arunci 40k. Il iei si la 26 sau mai jos cu o reducere si 3 rable (anticipez asta in comparatie cu Passat 1.8 160cp, dsg, highline 26k )

    Super.
    20 6
  • @
    Cu Focusul au cam dat-o in bara, insa acest model ii va scoate din problemele pe care le au cu Focusul (adica designul urat).
    22 28
  • Wow
    Mi-a placut si vechea generatie ,si asta la fel daca in poze arata asa in realitate arata si mai bine.
    Si interiorul e frumos.
    25 5
  • superb
    Iata si liderul segmentului.Superb din toate punctele de vedere. Personal, imi place chiar mai mult decat A4. Jos palaria pt Ford!
    26 10
  • Octavian
    Mondeo rivalizeaza cu A6 nu cu A4 ca si dimensiuni.
    13 10
  • bravo
    cu acest design detroneaza atat passat cat si passat cc (pe care nu trebuia sa il modifice la design, noul passat cc find urat), bravo lor
    19 8
  • New Mondeo
    In principiu arata bine, dar cred ca are un design mult prea agresiv pt clasa din care face parte si pt publicul pe care l-a avut Mondeo pana acum. Din pct de vedere al vanzarilor nu cred ca va avea prea multe sanse in fata lui Passat.

    P.S.: Personal imi place si cred ca vine cu un set de tehnologii interesante.
    P.S.: Nu agreez logo-ul SONY de pe consola centrala.
    9 18
  • Nu imi vine sa cred ca Ford a putut sa scoata frumusetea asta .....
    in cazul asta ADIO VW ! TRAIASCA FORD !!!!
    26 12
  • andy.s
    superb tare
    Bravo,Arata foarte bine Noul Ford Mondeo Fusion...
    15 8
  • Anonim
    Ce lipsa de inspiratie. Se vrea o masina Aston Martin wannabe, dar nu prea le-a iesit. Observ o fractura in design intre partea frontala sportiva si spatele disproportionat.
    13 32
  • TheOnlyOne
    Superb design
    Bravo Ford pt Mondeo!
    Sa o tina tot asa si poate o sa apara si facelift-ul pt Focus (sa speram cat mai repede si cat mai radical-o spune un fan Focus model precedent).

    Sa speram ca si fiabilitatea sa fie pe masura designului si preturi decente!

    P.S.: ce inseamna in poza cu cutia automata, faza "L"? (adica P-parking, R-Reverse, N-Neutral, D-Drive, L-??????)
    8 8
  • TheOnlyOne - faza L
    Am eu pe masina L si de barbat ce sunt nu m-am interesat niciodata de la ce vine. Iti pot spune insa ce face si anume tine masina turata. E ca un fel de frana de motor. In L2 accelerezi pe serpentine ca intr-un Ferrari.
    4 1
  • Dodge Dart,Cadillac ATS si acum noul Mondeo(Fusion).Americanii le-au dat peste nas europenilor,fara mila.Bravo lor!!!!!
    16 7
  • ecoboost .. AWD .. mmm... ceva nou :)

    Monveo rivalizeaza cu A6 ... mda...
    9 6
  • Bai baieti........e doar un facelift cu grila de Aston Martin! Ce-i cu entuziasmul asta debordant!
    11 23
  • In europa
    Nu sunt sigur ca varianta europeana va arata exact asa.
    Uitati-va la focusul(electric) american si la focusul european. Veti vedea grila de aston la cel american nu si la celalalt.
    Sper ca reactiile pozitive sa ii faca sa nu aduca modificari asupra masinii cand va fi lansata in europa.
    6 3
  • reusit
    Daca Focus ul nou arata mult mai rau decat precedenta generatie, aici cei de la Ford au reusit ceva special.
    In primul rand un volan sport cu 3 spite, in aceeasi nota cu caracterul masinii si un tablou de bord cu un design reusit.

    Sunt curios daca masa masinii s a marit, tinand cont de noile dimensiuni...
    8 4
  • blaa...
    gg ford
    foarte foarte calumea , cine ar fi crezut ? eu nu :). e prima data cand imi doresc un ford
    11 3
  • mama ce piesa, am crezut ca mi-a crapat difuzorul stanga...
    On topic: arata foarte bine Fordul, spre deosebire de Passat care o ia in jos...
    17 3
  • Asa da!
    Aaaaaa, si-au dat seama si americanii de ce stutocamila au realizat cu noul Focus si au revenit prin Mondeo la ganduri mai bune.Este foarte aratoasa si ma bucura daca arata asa si Focusul.
    11 4
  • dumy78
    design interior
    In sfarsit un design "curat" la interior. Bravo!!!
    10 3
  • Nu prea m-a dau in vant dupa ford,dar trebuie sa recunosc ca e un model foarte reusit,din orice colt ai privi arata bine.Belea farurile inguste,dau un aspect furios ..
    13 3
  • Super masina!!!
    Chiar se confunda cu EVOS...
    6 7
  • hmm.
    Nu-i rau acest mondeo.E cel mai aratos mondeo de pana acum, cu un plus pentru partea din fata si interior.Arata mult mai bine decat ultimii aparuti in segment 508,passat.
    10 2
  • Detin modelul actual si chiar asteptam sa vad cum arata, chiar e f fain, sa vedem si preturile
    5 2
  • herzbruckner
    de-ale lui Ford
    Am un Focus Mk. II din 2007. E ok, ceea ce te-ai astepta de la un Ford: nu foarte performant, dar de incredere - cu conditia sa nu poarte "badge"-ul ST sau RS, care-s bestii.

    Ca design, bate actualul Focus de la distanta, care ma tem ca in ciuda tehnologiei folosite, va fi un esec.

    Noul Mondeo, un "botic" putin de Aston Martin si Maserati si un look general de Tesla Model S arata super.

    Sper ca versiunea europeana sa arate la fel, sa nu fie cosmetizata de vreun "vizionar" in ale designului.

    Cel mai mult seamana cu Tesla, dar nu e de mirare, deoarece cele doua firme colaboreaza.

    Bravo Ford.
    4 3
  • @herzbruckner
    Focus este un esec??!!! Tu ai vazut topul celor mai bine vandute masini din lume? Focus e pe locul 4 si e mult in fata lui Golf,Passat.....etc.
    Daca si asta este esec...
    11 3
  • cea mai frumoasa masina din clasa... mai frumos si decat a4
    am avut un focus si am fost foarte multumit de el... tinuta de drum, confort, tehnologie.. dar modelul acesta... TE LASA FARA CUVINTE!!!!!!! e incredibil... dak apare asa si pe piata noastra cu siguranta o s`o achizitionez si eu!! bate tot in clasa dar dupa parerea mea ar trebui sa fie deja la clasa superioara!!!
    0 1
  • cristi
    sa vina ..............................odata
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru