Directorul de design Renault Samsung Motors se mută la Seat

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.07.2011
Alejandro Mesonero-Romanos, directorul de design al Renault Samsung Motors, va prelua şefia departamentului de design de la Seat. Între timp, Luc Donckerwolke devine şeful departamentuluide design avansat al Grupului Volkswagen.

Oficialii Volkswagen au anunţat că marca SEAT va avea un nou şef de design, în persoana lui Alejandro Mesonero-Romanos. Spaniolul în vârstă de 34 de ani este un absolvent al Colegiului Regal de Artă din Londra şi a lucrat pentru concernul Volkswagen între 1995 şi 2001. Mesonero-Romanos s-a implicat în desenarea mai multor modele la Seat şi a fost responsabil de design-ul exterior al unor proiecte Seat, Volkswagen şi Audi.

În 2001, Alejandro Mesonero-Romanos s-a mutat la Renault, după care a devenit şeful departamentului de design avansat în 2007. În 2009, Mesonero-Romanos a fost promovat pe postul de şef al departamentului de design Renault-Samsung Motors. Ultimul proiect al lui Romanos a fost Renault Laguna Coupe.

Şeful direct al lui Alejandro Mesonero-Romanos va fi Luc Donckerwolke. Acesta a condus marca Seat din 2005 până în prezent şi are experienţă în cadrul mărcilor Peugeot, Audi şi Lamborghini. Luc Donckerwolke are 46 de ani, s-a născut în Peru şi a studiat în Bruxelles şi Elveţia.

Cariera sa în cadrul Volkswagen a început în 1992, când a devenit designer exterior la Audi după ce a plecat de la Peugeot.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (7)

  • Vasilica
    Daca o sa gandeasca noua linie ca oribilitatile si urateniile de la samsung-renault au bagat-o pe maneca SEAT.
    12 17
  • ScumpulTau
    nu stiu de ce i-ati dat voturi rosii lui Vasilica dar are dreptate baiatul
    7 12
  • @Vasilica
    Poti sa ridici in slavi VAG cat vrei... designerii de acolo sunt intr-un concediu permanent... nu se compara cu munca designerilor Renault... sa fim realisti si sa nu negam existenta si reusita unor modele ca Megane ST / Coupe / CC, Laguna Coupe etc. Chiar si masinile concepute pt pietele emergente sunt placute ochiului: Symbol, Fluence, Latitude au forme fluide si placute. Iar ultimele conceptele - Renault DeZir, Zoe sau Frenzy sunt peste orice produs VAG dpdv al creativitatii..

    Asa ca las-o mai moale...
    17 10
  • ScumpulTau
    mai @io cum poti sa aberezi asa ceva puisor? Renault a dat cu batu in balta in ceea ce priveste designul in ultimul timp.Iar vanzarile arata acest lucru.Vezi Renault Laguna 3 si Koleos ce vanzari slabe au tocmai datorita designului varza! Iar Megane 3 este mai mult o involutie in ceea ce priveste desgnul comparat cu Megane 2!!! Ai adus in discutie struto-camile gen Symbol sau Fluence.Pai astea sunt designuri placute ochiului? Poate pentru unu ca tine care merge cu varza in piata atunci da scumpule.Mi-ai stricat toata ziua dragule cu aberatiile tale.Hai pa!
    9 12
  • nexam cultura
    te bagi si tu in seama... Laguna 3 a fost gandita de Patrick le Quement, un om depasit de vremuri a carui minte era la decizia de pensionare... deci in cu totul alta era... revenind la prezent, putem spune ca noul Koleos facelift 2011 e foarte reusit. De asta isi poate da seama orice om rezonabil cu un minim de cultura auto si neafectat de sindromul "nemtestile si restul"
    10 7
  • Vasilica
    Eu ma refeream la modelele renault-samsung cred ca sunt linii diferite.Sa ii faca statuie lu Patrick ca a iesit la pensie ca daca mai statea pe la ei mult nu ii vad cum sa iasa la lumina cu modele gen Laguna3,koleos,etc
    2 4
  • Tipu asta era deja designer la VW la 18 ani? :|
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru