Dodge Circuit EV, un rival mai ieftin pentru Tesla Roadster

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.07.2009
Un oficial Chrysler a lasat sa se inteleaga ca prototipul electric Dodge Circuit EV ar putea debuta in versiune de serie, ca un rival mai ieftin al lui Tesla Roadster.

Succesul inregistrat de Tesla Roadster pe piata din Statele Unite si din Europa i-a determinat pe cei de la Chrysler sa se gandeasca serios la dezvoltarea unui concurent. Pentru fostul gigant american nu ar fi foarte greu sa dea nastere unui model sportiv electric, avand in vedere ca a cochetat cu aceasta idee anul trecut atunci cand a lansat prototipul Dodge Circuit EV.

De curand, surse oficiale din cadrul Chrysler au lasat sa se inteleaga ca Circuit EV ar putea exista si in versiune de serie, in urmatorii ani. Declaratia a fost facuta de Lou Rhodes, presedinte al Chrysler ENVI, divizia americanilor specializata in dezvoltarea vehiculelor electrice. Acesta a afirmat ca sportiva ecologica Dodge va fi produsa in uzina britanica Hethel, apartinand celor de la Lotus. Modelul va fi asamblat in Marea Britanie si apoi transportat la o fabrica din Statele Unite pentru a-i fi instalate componentele electrice.

Momentan prototipul sportivei electrice se afla inca in teste, el fiind surprins in mai multe locatii din Statele Unite.

Se pare ca inginerii Chrysler incearca sa aduca o serie de noi modificari modelului pentru a imbunatati durata sprintului 0-100 de km/h cu jumatate de secunda.

Rhodes a mai declarat ca gigantul american din Detroit va incerca sa vanda aproximativ 100.000 de vehicule electrice, un asemenea volum urmand sa reduca considerabil costurile de productie. Oficialul american a inaintat ideea potrivit careia productia lui Dodge Circuit EV ii va costa infinit mai putin pe cei de la Chrysler comparativ cu ceea ce a presupus Roadster pentru Tesla.

In aceste conditii, viitorul model de serie Dodge ar putea costa cu mult mai putin decat rivalul sau Tesla Roadster.

via | Allcarselectric

Comentarii (2)

  • magarul electrician
    incep repede...termin repede
    Se pare ca inginerii Chrysler incearca sa aduca o serie de noi modificari modelului pentru a imbunatati durata sprintului 0-100 de km/h cu jumatate de secunda........WOAW...............nu-i asa ca e importanta "jumatea de secunda"....cam iti faci o idee caror fitzoshi i se adreseaza o astfel de masina
    1 0
  • pentru un model sport este important jumatate de secunda, plus poate ca in versiunea asta este poate prea lent fata de tesla, si terbuie sa fie macar apropiat ca sa castige piata, tesla are mul mai multa credibilitate decat dodge (probabil sub brandul asta va fi pus pe piata) si dodge trebuie sa faca un produs super bun ca sa acapareze piata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru