Ediţie specială Mini creată de Rolls-Royce

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 13.04.2011
Salonul Auto de la Shanghai va găzdui lansarea ediţiei speciale Mini Goodwood. Aceasta este creată în colaborare cu Rolls-Royce şi va fi produsă în 1000 de exemplare.

Esential

1000 de exemplare Mini Goodwood vor dezvolta Mini şi Rolls-Royce. Preţul ediţiei speciale nu este cunoscut.

Rolls-Royce şi MINI şi-au dat mâna în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, acolo unde cele două mărci vor prezenta o ediţia specială Cooper S Goodwood. Aceasta vine cu îmbunătăţiri evidente la capitolul interior şi la cel exterior, materialele de excepţie făcându-şi apariţia pe un model pe care Rolls-Royce îl transformă astfel într-o adevărată limuzină de lux pentru oraş.

Interiorul ediţiei speciale Mini Goodwood este acoperit cu piele crem produsă la fabrica Rolls-Royce de la Goodwood. Scaunele Lounge pe care Mini le avea deja în propria ofertă completează peisajul interior, iar partea superioară a planşei de bord vine acoperită cu piele de culoare închisă cusută cu bej, pentru ca nivelul de eleganţă atins de Mini-ul special să fie unul foarte ridicat. Celelalte elemente speciale dedicate de Rolls-Royce versiunii Mini Goodwood sunt reprezentate de covoraşele din lână , de butoanele finisate Piano Black de pe volan şi din centrul consolei, dar şi de fontul utilizat la denumirea acestor butoane, unul care până acum a fost utilizat exclusiv pe modelele de lux ale celor de la Rolls-Royce.

Sistemul audio este asigurat de Harman Kardon.

Exteriorul iese în evidenţă prin nuanţa specială de pe caroserie şi prin jantele de 17 inch dedicate acestei versiuni. Varianta Goodwood a lui Mini are însă şi alte elemente definitorii, cel mai vizibil fiind faptul că, deşi spoilerele faţă şi spate aparţin gamei Cooper S, capota este derivată direct de pe Cooper D. Normal, nu lipsesc siglele din aluminiu care îi anunţă pe cei neiniţiaţi de faptul că au în faţa ochilor o maşină spercială.

Sub capotă, ediţia specială Mini Goodwood vine cu clasicul motor turbo de 1.6 litri care dezvoltă 184 de cai putere. Cuplat la o transmisie manuală cu şase trepte, acesta duce Mini-ul de lux până la 100 km/h în doar şapte secunde. Consumul mediu mixt anunţat este de 5.8 litri/100 km.

via | Mini

Comentarii (8)

  • Mini
    Nu m-as fi gandit niciodata ca dintr-un interior hidos ca al lui Mini poate iesi ceva care sa-mi placa. Nu stiu care este difereta de pret dintre aceasta versiune si una normala insa cu siguranta merita.
    8 5
  • cutia de viteze?
    Sigur e manuala? Pozele indica o cutie automata.
    2 0
  • "capota este derivată direct de pe Cooper D"
    Asta inseamna ca au modificat si sistemul de admisie a aerului...
    0 0
  • concurentul direct al lui Cygnet?
    0 2
  • Unde pune mana Rolls-Royce, nu are nimic ce sa iasa rau..
    4 0
  • @
    ce interior are... ceasul ala din mijloc, chiar daca este o traditie la MINI, este hidos, parca ar fi ceasul lui strabunicu de pe perete =))
    1 3
  • wow
    PT. cunoscatori si pasionati ai acestei marci e o adevarata "mana cereasca' ,e intradevar o realizare de exceptie,'miroase' a pret cu multe zerouri
    1 0
  • carii de mahon
    kitsch-os ...... interior din piele de cires...... sooooper
    nu am inteles niciodata ce cauta lemnul sau imitatia de lemn in masina , care-i rostul ????
    ....... candelabru' de cristal nu are ?
    snobismul tine business-ul auto
    ne place masina pt ce facem cu ea sau pt ce avem pe ea ?
    pasionati auto ? voi ? ........ fsss
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru