Elevii de liceu din Maryland fac farse cu ajutorul radarului

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.12.2008
Elevii din Maryland (SUA) folosesc placute de inmatriculare false pentru a pacali camerele de viteza ca sa trimita amenzi profesorilor.

Elevii unui liceu din Maryland, Statele Unite ale Americii, au inceput sa faca farse profesorilor si cunostintelor cu ajutorul camerelor care fotografiaza masinile surprinse depasind viteza legala. Adolescentii au editat diverse placute de inmatriculare in Photoshop, dupa care le-au imprimat pe hartie de calitate. Placutele false de inmatriculare au reusit sa pacaleasca vigilenta camerelor de fotografiat.

Camerele de viteza din Maryland nu au o sensibilitate suficient de mare cat sa distinga diferenta dintre o placuta de numar si o hartie imprimata, asa ca numerosi indivizi au primit acasa o amenda de 40 de dolari pentru depasirea limitei de viteza legale. Spre deosebire de alte camere de viteza din Statele Unite ale Americii, camerele din Maryland surprind doar numarul de imatriculare, nu si fata soferului. Acesta masura apara intimitatea celor care circula in acel stat, dar impiedica prinderea faptasului. Autoritatile americane nu au prins inca nici unul dintre elevii care au realizat farse de acest gen.

Via | Jalopnik

Taguri: politie, radar

Comentarii (14)

  • tare
    prea tare, haideti sa facem si noi asa :))
    0 0
  • Felix Raduica
    Elevii de liceu din Maryland fac farse cu ajutorul radarului
    Cred ca este foarte bine ce fac acesti adolescenti, vor sa demonstreze ca acest sistem este deficitar. Ar fi pacat sa ii aresteze, trebuie sa le multumeasca. Ei si cu intimitatea lor, dar ce ca nu apar la televizor, au nevoie de intimitate in masina cand conduc, ba naiba asta chiar ca a fost buna.
    Restul Statelor Unite au camere performante, ei nu, trebuie sa le respectam intimitatea, va rog cum sa ii fotografeze la volan, este ceva grav, foarte grav, hai sa fim seriosi astea sunt doar fite si atat, facute de cei cu nasu pe sus.
    Inca odata va spun este o imbecilitate, asta cu intimitatea la volan.
    0 0
  • Prea tare
    bat la pariu acest articol a trezit idei nastrusnice in capul multora :)) ...Si sincer nu e o idee rea. Stirea asta am vazut'o si aseara la BBC.Bravo lor ! SARBATORI FERICITE VOUA :-*
    0 0
  • andrei
    belea
    super tare, tre sa facem si noi, daca ma intalnesc cu ala cui io venit ideea ii dau un citro pentru asta
    0 0
  • pustiu'
    nu am inteles
    daca acolo scrie smile, cui trimit amenda politistii?
    0 0
  • elevi??
    Dar de unde stiu astia ca sunt elevi daca nu i`au prins???
    0 0
  • intimitate
    Pai de aia imi iau masina sa fiu cu cine vreau si cand vreau in ea. Se cheama libertate de alegere sau cum vreti. Deci e dreptul meu sa fug cu cat vreau dupa cum e obligatia lor sa ma prinda daca am incalcat legea. Clar? Acolo scrie SMIILE si e vorba de numar personalizat. In DB politiei se stie clar proprietarul. Oricum sincer nu cred ca cine se tine de farse tine cont si de culoarea si modelul masinii imitate, asa ca nu poate fi prea greu sa se demosnstreze care sunt hack-uri si care sunt reale. Dar asta e o alta problema.
    0 0
  • Minciuni
    Cine a mai scos si balivernele astea? In USA nu exista asa ceva. Legislatia de acolo nu permite ca politia sa trimita acasa amenzi de viteza. Nu exista asa ceva, nu exista camere de fotografiat viteza masinilor. Politistul daca are radar vine imediat dupa tine. In aceasta situatie ce ar face acel "elev"? pe linga sa platesca amenda de viteza trebuie sa stea si la pirnaie ca foloseste numar fals? povesti pentru copii mici
    0 0
  • claudiu hermelin
    legislatia statelor unite
    Leo, cunosti legislatia in toate cele 50 de state ale sua, de esti asa de sigur?
    daca chair vrei stai ca intreb un prieten din maryland, sa confirme sau sa infirme trimisul amenzilor acasa...revin in 5 min....
    0 0
  • asmaticu
    camere
    Exista camere de semnal (semafor) , de viteza n-am vazut dar nici n-am umblat peste tot!
    0 0
  • GREU
    ORICUM NISTE TEMBELI,DEJA SUNT VOCI CU HAI SA FACEM SI NOI ,ORICUM E GREU TREBUIE SA AI SI MARCA DE MASINA SI CULOAREA
    0 0
  • sunshine64sm
    miÅŸto...
    asta chiar că e tare :D
    0 0
  • asteptam raspunsul
    Cum e claudiu hermelin, nu ai reusit sa dai de prietenul din maryland???? eram curios care e pana la urma adevarul....ce ti-e si cu lauda asta, la romani e in loc de buna ziua ca oricum nu se mai foloseste...fratilor mai imitati si lucruri bune nu numai tampenii, chiar asa de greu e sa gandesti in tara asta???
    0 0
  • farse
    pai si noi facem farse profilor cum ar fi impinsul pe scari, odata aceea de fizik a bagat pixul cu gel in gura era murdara de pasta si pe dinti.altadata celui de matematica ia cazut draperia in cap dupa aia tot se scarpina probabil il cam durea.noi radeam dar el striga cu accentul de moldovean.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru