Este oficial: Trabantul renaste!

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 28.01.2008
Iconicul model est-german va fi construit intr-o versiune concept dupa care va fi produs in serie.

Esential

2009 este anul in care Trabantul va aparea in versiunea concept.

Trabantul este una dintre cele mai reprezentative masini produse in cadrul blocului comunist. Marca originara din Republica Democrata Germana a fost automobilul emblema a Germaniei socialiste si nu numai. La aproape doua decenii de la caderea blocului comunist si de la reintregirea Germaniei, Trabantul a renascut gratie eforturilor companiei Herpa .

Compania care produce modele in miniatura a realizat pentru Salonul Auto de la Frankfurt (2007) o viitoare generatie a micului Trabant. Designul cuprinde linii simple care pastreaza look-ul traditional al masinii germane.

Herpa a construit un model la scara 1:10, dar casa germana IndiKar a decis sa dea viata acestui proiect si sa construiasca un prototip la scara reala. Viitorul concept Trabant va fi gata pentru expunere odata cu toamna anului 2009, la editia viitoare a Salonului Auto de la Frankfurt.

Denumit New Trabi, conceptul va intruchipa un hatchback cu 5 usi vopsit in albastru si cu acoperis alb. Construirea unui prototip reprezinta primul pas pana la reintoarcerea legendarului model.

Pe baza acestui concept va fi dezvoltata o versiune de serie a noului Trabant, aceasta urmand sa fie serios adaptata noilor cerinte de pe piata auto, cum ar fi normele de poluare si de siguranta. Sediul atelierului IndiKar se afla langa Zwickau, locul in care au fost produse 3 milioane de Trabanturi intre 1957 si 1991.

Taguri: Trabant

Comentarii (53)

  • gogu infologu
    adio sandero
    e interesant la ce pret il vor vinde... daca va fi undeva la 7.500 - 9.000 de euro putem spune adio sandero... parerea mea
    0 0
  • Trabant
    SUS cu trabantu !!!
    1 0
  • da
    Asta a fost cea mai buna masina germana !
    0 0
  • Bogdan
    kiar mijto
    da o tenta de chrysler din spate,frumos;)
    0 0
  • astea NU sunt pozele oficiale!
    0 0
  • gigi Becali
    trabi
    e super tare! imi vand maybahu si iau una! Acuma fara gluma chiar e frumoasa.
    0 0
  • ktulu22
    Bravo lor
    Se stie ca nemtii fac lucruri bune. Cred ca o sa fie o masina foarte populara la noi, iar Loganu are de ce sa se teama. Apropo de poze: aceste poze sunt destul de vechi pentru ca eu le am de ceva vreme, dar daca inca sunt de actualitate, nu e nici o problema. Nemtii stiu sa faca bani si din istorie vad. Masina e interesanta, asa cum o stim cu totii, si sper ca o sa fie un real succes pe piata din Europa, si mai ales ca este deasupra celor de la Tata. Inca o data bravo lor.
    0 0
  • tot eu
    jentile
    se asorteaza jentile ;)
    0 0
  • ALX CT
    Vreau si eu una
    Dar sa se faca pe platforma lu Bugatti :D si sa prinda suta in 3 sec sa fac liniuta cu Trabantul vs aia cu "masini smechere cumparate de tata"
    0 0
  • andrei
    trabant
    ma incanta ideea k va renashte acest model ..dar sper k nu va arat asha , oricum le murez bafta ;)
    0 0
  • URAGANU
    pretul
    Vaaaai ce draguuut, s-au gandit nemtii sa mai scoata o masina cu care sa jepcareasca oamenii. Daca va fi construita pe aceleasi materiale ca cea din trecut da, o sa o cumpar la 2-3000 euro. Altfel, sa isi ia ei cu copii lor un Trabant Renascut la 15.000 euro. Probabil o sa-l cheme Trabant RenascutDinSchlaffen
    0 0
  • mama voastra!!!
    Marfa rau!!
    Daca va avea un pret de maxim 12-13miiE imi vand masina si imi iau TRABI!!! Nu glumesc... Sunt 100% convins ca se va **** de sus pe LOGAN!!!
    0 0
  • HondaFan
    o da
    frumushica....caroseria va fi din nou din carton ? :> ce motorizare o sa ii dea ? :> mmmm deja ma gandesc sa imi iau una (glumeam normal)
    0 0
  • sper ca aceasta sa mearga cu benzina si nu cu amestec lol foarte bine inca o masina de oras nemteasca .sa le fie de bine
    0 0
  • tare
    oare o sa isi pastreze si sunetul motorului? e inconfundabil :P
    0 0
  • foarte tare
    daka e facut de nemti e klar k va fi buna si sigura! imi iau1 :)
    0 0
  • Dak ar arata exact asa cum e in poze ar fi un super succes... arata a un fel de chrysler 300c ar fi bestial... da` banuiesc ca o sa fie cum a fost si cu loganu` brek... conceptu` super si masina de kko !!
    0 0
  • Chucky
    Batman
    Zici ca e Batmobil...arata prea tare...place place!
    0 0
  • Bun venit cretinilor care iar se leaga de LOGAN
    Desi nu sunt posesor de Logan, am mai spus in atatea comentarii, nu pot sa nu observ cretii care se leaga fara nici o legatura de masinuta asta :))) sunteti praf rau fratilor...get a life! si inca ceva, nemtii nu mai fac lucruri atat de bune, as aminti din nou passaturile cu atatea probleme, de care am mai vb de asemenea, dar noi sa fim sanatosi, cretini vor exista pana la sfarsitul lumii :))) si un comentariu referitor la articol : SUCCES PROIECTULUI NEW TRABI! As fi bucuros sa vad noua masina pe strada.
    0 0
  • Ecstasy
    Deci daca e pe bune si pretul este unul rezonabil eu ma duc la coada sa imi iau asa ceva. Ar fii demential, o masina cu stil si personalitate sa fie readusa la viata. Ar fii ceva demential sa existe si ateliere pentru "personalizare", cum se face cu Harley. Absolut genial...
    0 0
  • ce frumos
    sunt si acolo nostalgici, care plang dupa vremuri mai bune pentru ei, ca in capitalism nu s-au pricopsit cu nimica. ar putea sa mai incerce si un salam cu soia, mai ales ca acum se mai gasesc cate unii sa ne invete ce nutritiv e. din partea mea succes. A, si nu vad legatura cu loganu ci mai degraba cu vw kaffer.
    0 0
  • ERA SI TIMPUL.....
    OARE CINE TIPA SI SE SPERIE? SI DE CE? PT CA TRABANTUL A FOST SI RAMANE O LEGENDA? LE DORESC UN SUCCES ASEMANATOR CU CEL DIN TRECUT ,AM UNUL SI IL VOI LUA SI PE CEL NOU
    0 0
  • George
    AIUREA
    Sper sa fie o simpla schitza prosta asta,k ce vad e HORROR!!
    0 1
  • catana
    @GEOGE
    FRATE DA N-AI GUSTURI DELOC! DAR NU TE SUPARA CE MASINA AI ? DAR NU TE SUPARA DE GUSTIBUS......
    0 1
  • PUTINTICA ISTORIE NU STRICA...
    Referitor la posturile de mai sus, imi dau seama ca multa lume nu cunoaste istoria trabantului. Eu am citit-o si pot spune ca e chiar interesanta:1. Dupa ”cucerirea” Germaniei DDR-ul a picat la rusi2. Rusii nu le-au dat voie DDR-istilor sa investeasca in cercetare, doar aveau ei cercetatori de soi.3. Vrand sa le bage pe gat toate produselor (masinile) lor, au adus volga, jiguli, lada, moskvich, etc.4. S-a umflat un pic orezul in DDR-isi care nu au privit cu ochi buni ”navala” produselor rusesti si au gasit o portita ca sa faca si ei ceva numai al lor.5. Neavand voie sa faca cercetare au fost nevoiti sa carpeasca ceva din nimic (si sa mai fac si plici... )6. Motorul tancului german Pantzer pentru ca era f. mare si f. greu nu se putea porni cu un electromotor cum au in general motoarele, si atunci nemtii pusesera in locul electromotorului un mic motor in 2 timpi, de 600 cc, fara racire (ca doar functiona 1 minut) si care nu conta cata galagie facea, ca deh... era la tanc si functiona doar un minut. Acest mic motor l-au luat DDR-istii si a devenit motorul de trabant: 600 cc, 24 CP, 2 timpi, racire cu aer.7. l-au mai aranjat ei putin dar tot ”electromotorul de Pantzer” a ramas. Pentru ca in tanc nu prea era loc motorul nici nu avea sistem de ungere, si nici de racire. Si asa a ramas saracul: racire cu aer, ungere cu ulei in amestecul carburant.8. Siderurgie nu i-au lasat rusii pe DDR-isti sa faca, asa ca stateau saracii rau de tot cu fierul. Si au facut trabantul din carton presat cu insertie de masa plastica.ASTA E ISTORIA TRABANTULUI! O masina simpla, facuta ”pe genunchi” de oameni intreprinzatori.off-topic: cu alta ocazie va pot povesti despre celebra banda de magnetofon sau casetofon ORWO. istoria e cam aceeasi.
    1 0
  • imi place
    aduce un pic cu un Mini. e o idee f buna
    1 0
  • bbbobbbo
    @tAno
    multumim de istoricul realmente interesant despre Trabant.Oricum nemtii, japonezii si evreii - popoarele astea 3 sunt de pe alta planeta, si e admirabila coeziunea nationala a nemtilor - vezi mai recent cazul Nokia, dupa care au declarat 6 din 10 nemti ca nu isi vor mai lua mobile Nokia
    0 0
  • evrica
    trabantul ala prapadit ii aducea pe nemti la noi la mare mai putem sa comentam ?bravo lorsa invatam ceva de la nemti
    0 0
  • Istoria Trabantului
    Felicitari, tAno
    1 0
  • Chrysler
    din lateral (geamurile mici )are efect de Chrysler
    1 0
  • Alynnn
    buna idee
    O sa fie un succes, la fel ca si Volkswagen Beetle, si nu spun asta pentru ca as avea de gand sa imi cumpar un Trabi.Iar ptr cei de mai sus care considera Loganul "masinuta"...fuck off, poate peste vreo 10ani sa ajunga la nivelul de acum a unei masini nemtesti;conduceti una si o sa simtiti diferenta(ca de la cer la pamant)
    1 0
  • trabi
    Am avut trabant si imi voi cumpara noul TRABI !!! mi-a plakut enorm masina Trabant in special pt ca era f usoara si la cei 25 CP accelera foarte bine, la vremea aceea depaseam multe dacii cu el!!! desi scotea fum necontenit!!! imi placea chiar si mirosul de gaze arse din toba! era ceva unic, numai al lui!! Imi placea clasicul din el, farurile rotunde care luminau f bine ...tot imi placea...Astept sa apara noul TRABI si imi voi cumpara unul, desi, nu va mirati am in garaj un Porsche GT3 si un SL 500 !! Va rog nu va mirati! cu toate astea imi place Trabantul si nu-l voi uita niciodata. Run Trabi....run....
    1 0
  • dudu soferu
    e bun dar...
    prefer un lexus
    0 0
  • cartoon net.
    A fost prima mea masina in 98.Nu am mai intilnit o alta ,care sa intre in viteza ,ca ea . O fi fost din ,,pfl'' dar il prefer plasticului de 2 lei din ziua de azi!Sincer:bune masini ,pt. timpul lor si nu numai.Macar sa o reediteze in acelasi spirit: practica si economicoasa.Dar nu cred,pt ca azi ne dau Tuareg cu aripi fata de plastic si pret de 2 Mercedesuri.
    0 0
  • fummmmmmmm
    .....dar cu celebrul fum cum ramane????????....s-au lasa dara de euro 555555555555555...........
    0 0
  • nasul pe sus
    Auzi danx, lasa colectia de masini a lui taticu'!Noi, clasa sarantocilor, am cumpara masina asta din necesitate, o alternativa fata de Logan, asta daca vine cu un pret accesibil, si nu pt a completa o colectie de masini.Porsche,mercedes..si apoi un trabant...astea sunt numa fite frate.Trabantul asta poate deveni un succes pt clasa mijlocie si abia astpt sa-l vad pe sosele.
    0 0
  • sa fim seriosi..
    cati dintre voi ar da banii pe asta?intre trabant si logan ce preferati?:))
    0 0
  • @me
    VOLVO!!! :))))))
    0 0
  • Trabantzel
    O idee buna!
    Da, masina aceea, Trabant S... nu mai stiu cat, ii aducea pe DDR-isti la noi la mare si mai mult, tragea si o mica remorca dupa ea. Si nu-s povesti auzite, am vazut eu asta! Iar daca nu a spus inca nimeni aici, ma simt dator sa amintesc ca, in ultima vreme, Trabi primise un motor in 4 timpi. De la VW cred, dar nu-s sigur. In rest, ma bucur sa-l reintalnesc pe amicul Trabi. Si de ce nu, sa incerc sa conduc unul. Le doresc succes! Cat despre Logan...lasati-l in pace. La cat costa, isi face bine treaba. Iar daca nu va place...mai exista Porsche, Ferrari, etc. pe stoc. Buzunarul sa va tina!
    0 0
  • Catalin
    Pentru istoricul de Trabi
    La motoarele in 2 timpi ungerea se face introducand ulei in benzina. De aceea avea trabantul acel sistem si nu din cauza ca nu a incaput motorasul in tanc.
    0 0
  • fratilor a trecut vremea TRABANTULUI.Numai zgomotul motorului, si aspectul invechit al caroseriei.EURO 1,2,3,4,5?
    0 0
  • Adrian
    de me ala serios
    daca ar fi sa aleg dintre un trabant nou si doua loganuri as prefera un trabantel si as mai da si ceva in plus numai sa am un trabant nou nout
    0 0
  • bogdan
    cat costa
    cat costa acel trabant nou?
    0 0
  • nu imi place. prefer modelul vechi. asta zici k e un cosciug. fata e urata geamurile sunt prea mici. botul e prea lung. spatele e naspa. de ce nu il face sa semene. spre exemplu volkswagen beetle si volkswagen new beetle mai seamana dar astea doua....
    0 0
  • Fan Mercedes:X
    Frumusel..
    Pe langa Mercedes-u E-class din garaj ar mai incapea si un trabi nou...mult succes
    0 0
  • danutzy
    fftare abea astept sal fabrice sa mil kompar:P:)
    0 0
  • noul trabant
    rautaciosilor,daca nu va place,nu va mai dat-i cu parerea.sincer sa fiu mie mi se pare cooolll.vreau si eu unul.produce-ti-l mai repede..............
    0 0
  • :)
    Imi iau si eu! Pe bune, a avut tata 5 trabi. Ce amintiri...
    0 0
  • Trabant
    ZIC CE-AM ZIS SI DESPRE TATA NANO
    0 0
  • TRABI
    TAREEEEEEEEEE FRATE ADIO LOGAN,SANDERO SA SPERAM CA ARE PRET AVANTAJOS TE ASTEPTAM TRABANTULE
    0 0
  • ionutz
    trabant\
    as vrea sa imi iau unul dar cat costa??acum in prezent daca stiti add la id-ul ionutz_sorin15
    0 0
  • trabant tunat
    super tare
    la siguranta nu o sa fie prost ca eu conduc trabant uneori am unul modificat si am luat o groapa de 1 metru adancime si na avut nimik si am loato pe jumate
    0 0
  • GOTA IOAN
    RUGAMINTE
    Sunt fara picioare si nu am venit dar imi doresc sa am o masina,trabant dotat ,daca se poate.Daca cineva citeste acest mesaj si crede ca poate sa ma ajute pot fi contactat la tf 0747065082 .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru