Germania: Volkswagen domina strazile nemtesti

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 20.02.2010
Agentia gemana KBA a publicat un set de statistici legate de masinile si drumurile din Germania. Volkswagen bate Opel si Mercedes la numarul de masini de pe sosele.

Esential

8.8 milioane de masini Volkswagen circula pe strazile Germaniei

Numarul de masini de pe strazile din Germania a ajuns la 50 de milioane, conform agentiei Kraftfahrtbundesamt (KBA). Cum populatia Germaniei e de 82 de milioane, densitatea masinilor ajunge la 600 de masini la 1000 de locuitori. KBA realizeaza diverse statistici legate de masini in Germania. 

Conform KBA 32.4 % din masinile din Germania sunt proprietate a persoanelor de sex feminin. Tot KBA ne informeaza ca nemtii inca mai circula cu Trabantul, 25.000 de Trabanturi fiind inca inregistrate.

Din punct de vedere pur statistic, programul "Rabla" din Germania nu a avut urmari vizibile. Varsta medie a masinilor din Germania a scazut doar de la 8.2 ani la 8.1 ani. Volkswagen este constructorul german cel mai prezent pe strazile tarii natale, cu 8.8 milioane de masini, urmat de Opel cu 5.3 milioane si de Mercedes cu 3.8 milioane.

via | TTAC

Comentarii (16)

  • ........
    ............
    pai sunt masini bune e normal sa fie asa
    32 14
  • "25.000 de Trabanturi" nostalgici :). Si eu ma gandeam peste 10 ani sa imi cumpar o Dacia 1300, din acea cu stema UAP ,cu bord cu 3 console si cutia oglinzilor laterale din metal cu manere tot din metal. Putin aranjata pe interior cu o oarecare refacere a unor componente sub capota si merge brici :D.

    Si e normal ca o marca nemteasca sa domine strazile nemtesti asa cum (inca) Dacia (prin diferite modele vechi sau noi) domina strazile romanesti.
    33 1
  • Io cred ca si in Romania marca VW este printre primele la numar alaturi de marca traditionala Dacia...Doar cat ma uit in parcarea din fata blocului,destul de mica,vad 4 masini Volkswagen.
    23 4
  • Volkswagen
    Volkswagen = masina poporului.
    Le-a facut Hitler brand.
    31 3
  • Dar ce vrea sa insemne colajul acela oribil de la articol?
    7 4
  • normal...ca doar nu va domina lamborghini ...aiurea ,cica-s masini bune...da?vreau sa vad un golf 5 cu 150000km...care n-a calcat in servis...de cel putin 10 ori ...aaa! nu pt. consumabile..sa ne intelegem...
    17 7
  • Aimez votre voisin mais n'abat
    Franta vs. Germania
    hey, va dau si eu o stire: am fost intr-un circuit al Frantei vara trecuta (nu, nu pe bicicleta) si am vazut ca Renault domina strazile frantuzesti !! Bagati-o si p-asta ca stire!
    23 1
  • vw
    Azi veni primul Polo 1.2 TSI din craiova. Pe schimbator scrie 5 viteze dar proprietaru masinii, un tovaras, o baga intr-a 6a. Au pus maciuca de 5 viteze si masina are 6. deci murii de ras =)) bine vw
    14 9
  • Cred ca domina multe strazi nu numai pe cele din germania.Si in Franta,Anglia am vazut foarte multe
    15 5
  • asdsada
    Cele mai comune marci din....

    Portugalia: Mercedes/Bmw/Japoneze majoritatea break (portughezii sunt ca romanii, mor de foame dar au masini de lux din Germania, insa sunt mai cizelati decat romanii....stiu si cand sa fie figuranti, stiu si cand sa dea buna-ziua nu ca romanu)
    Spania: Citroen/Renault/Peugeot/Seat - aici un VW vezi cam la 10 masini
    Franta: Peugeot/Renault/Citroen
    Germania: toti stim....
    Austria: cam aceiasi situatie ca la nemti
    7 8
  • LauCalin
    totul tine de cultura fiecarei tari
    Totul tine de cultura tarii/zonei respectie. Asa cum spune si cel dinaintea mea, este evident ca in Germania sau Austria sa domine masinile nemtesti, in Franta sau Spania sa fie mai multe masini frabtuzesti, in Cehia sa fie Skoda si VW, in tarile nordice, mai ales in Suedia si Norvegia sa fie mai multe Volvo-uri Si SAAB-uri (sa spun sincer in Norvegia nu ma asteptam, mai nou am vazut ca au multe benzinarii unde se pot incarca masini electrice-cele mai multe din Europa cica). In Romania din nou este normal sa fie cele mai multe Dacia (datorita prezentei Renault in Ro acum dar si in trecut) si marcile nemtesti (din nou cultura romanilor fata de masinile nemtesti de foarte mult timp). In State, masinile americane sunt cele mai multe (desi in ultimii 10-15 ani japonezii vand tot mai bine acolo si nici europenii nu au vanzari tocmai slabe).
    Deci stirea asta... nu prea e stire :)
    8 0
  • Crysty
    VW
    VW este pe locul potrivit, pt ca fac masini bune!
    15 9
  • marius
    @automarket
    Era interesant procentul si pentru BMW, Ford si un eventual procent la total japoneze!!! Atunci aveam un articol corect si complet !
    Multumiri .
    7 5
  • grafic cu toate marcile
    http://www.kba.de/DE/Presse/PressemitteilungenStatistiken/Fahrzeugbestand/fz__bestand__grafik__marken__gif,property=default.gif
    2 1
  • second try
    http://www.kba.de/cln_005/nn_124384/DE/Presse/PressemitteilungenStatistiken/Fahrzeugbestand/fz__bestand__grafiken__gross.html
    4 0
  • Cresterea cea mi mare
    este la Skoda.
    Or fi auzit anuntul cu noua Skoda, concurenta cu Logan si stiu nemtii ce stiu.
    Au cumparat acum, ca mai tarziu cine stie ce minuni mai scot astia de la Skoda.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru