Europa: Vânzarile Toyota au crescut cu 13% în primul sfert al anului

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 14.04.2011
Pentru prima dată din martie 2009, Toyota a reuşit să vândă peste 100.000 de unităţi într-un sfert de an pe piaţa din Europa. Mai mult decât atât, japonezii au avut o creştere a vânzărilor de 13%.

Toyota Motor Europe sărbătoreşte depăşirea ţintei de vânzări pentru primul sfert al acestui an. Corporaţia niponă a vândut 233.336 unităţi, incluzând aici modelele Lexus. Aşadar, pe piaţa din Europa, japonezii au vândut pentru prima dată peste 100.000 de unităţi pentru prima dată din martie 2009. Mai mult decât atât, cei de la Toyota Motor Europe au reuşit să-şi depăşească ţinta de vânzări în fiecare lună din iunie 2010 până în prezent. Hibrizii însumează 11% din vânzările Toyota şi Lexus din Europa. Cota de piaţă a concernului este de 4.71%

"Trend-ul ascendant al vânzarilor în Europa se accelerează în 2011, pe fondul ameliorării condiţiilor pieţei pe întreg continentul. Toyota Verso-S şi Lexus CT 200h, ultimele modele lansate în gama Toyota şi Lexus au fost foarte bine primite de catre consumatori" a declarat Miguel Fonseca, Vice-Presedinte al departamentului Vânzări la Toyota Motor Europe.

"Gândurile şi rugăciunile fiecărui angajat Toyota din Europa se îndreaptă acum către colegii din Japonia, greu încercaţi în urma cutremurului din 11 martie.

La nivel global, membrii Toyota şi-au unit eforturile şi au demarat numeroase iniţiative de ajutorare a victimelor din Japonia", a mai adaugat Miguel Fonseca.

Yaris este cel mai competitiv model Toyota, fiind vândut în 45.402 exemplare. Gama Auris a marcat o creştere a vânzărilor de 45%, în timp ce Corolla a avut o creştere de 63%. În ceea ce priveşte modelele RAV4 şi Land Cruiser, acestea au reprezentat 60% din vânzări, cu 22.498 unităţi, respectiv 45.402 unităţi. Lexus a avut o creştere de 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reuşind să vândă 10.254 de unităţi. Proaspăt-lansatul CT200h a marcat 30% din valoarea de mai sus.

Via | Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru