EXCLUSIV: Noul Mercedes B-Klasse, testat in Suedia

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 03.12.2009
Fotografii de la Carpix i-au surprins pe cei de la Mercedes in timp ce efectuau testele de iarna ale noului B-Klasse. Modelul va debuta peste doi ani si beneficiaza de o noua platforma.

Inginerii Mercedes-Benz au inceput testele de iarna ale noului B-Klasse. Modelul este testat in nordul Suediei, pentru a observa comportamentul acestuia in conditii meteo dificile si in conditii de aderenta slaba. Noul B-Klasse este asteptat sa debuteze in anul 2011, asa ca vom mai observa acest model la teste in perioada urmatoare.

Noul B-Klasse este bazat pe o platforma cu tractiune fata mai conventionala, care ofera mai mult spatiu decat actuala platforma sandwich a lui A-Klasse. Pe langa faptul ca noua platforma ii ofera mai mult spatiu lui B-Klasse, aceasta ii reduce si costurile de productie semnificativ.

Cea de-a doua generatie a lui B-Klasse va rivaliza urmatorul Volkswagen Touran, cel mai bine vandut MPV din Germania de la lansarea sa din 2003. Noul B-Klasse va fi cu 130 de milimetri mai lung si cu 50 de mm mai inalt decat actuala generatie a acestui model. Cu toate acestea, estetica lui B-Klasse va pastra aceeasi nota. Exista chiar posibilitatea de a dezvolta o versiune cu sapte locuri gratie spatiului suplimentar oferit prin modificarea platformei lui B-Klasse.

Mercedes-Benz va putea crea si o versiune cu tractiune integrala a lui B-Klasse, care poarta codul intern X156.

Aceasta versiune a lui B-Klasse va rivaliza modele precum BMW X1 si Audi Q3 si este amplasata chiar sub GLK in gama Mercedes-Benz. Spre deosebire de versiunea standard a lui B-Klasse, noul model cu tractiune integrala va debuta in 2013. Implementarea unui sistem de tractiune integrala pentru Mercedes B-Klasse este posibila doar prin modificarea platformei, lucru care va permite inlocuirea actualelor motorizari – folosite doar pentru A-Klasse si B-Klasse, cu motoare folosite in intreaga gama Mercedes.

 

Comentarii (2)

  • mihai2001
    Mercedes Compact
    Sper sa schimbe pozitia ciudata la volan.
    Nu numai ca e obositor sa stai incovoiat dar si inestetic.
    0 0
  • ANONIM
    B CLASSE
    STITI CA CABLAJU ELECTRIC PT B CLASSE SE FACE IN ROMANIA LA BISTRITA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru