EXCLUSIV: Prima imagine cu supercarul ecologic BMW Z10

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 10.02.2009
Automarket va prezinta prima imagine prelucrata digital cu aspectul noului supercar ecologic de la BMW.

Oficialii BMW au anuntat recent ca planuiesc introducerea unui supercar ecologic, care va fi produs in volume mici. Tehnologia implementata pe noul model, denumit Z10, va fi folosita ulterior pe viitoarele modele din gama BMW. BMW Z10 va avea un motor amplasat longitudinal in partea frontala, la fel ca modelele actuale din gama producatorului bavarez.

Noul supercar ecologic de la BMW va fi orientat catre perfomanta si protejarea mediului, si va prelua doar cateva elemente estetice de la conceptul M1 Homage. Din cauza faptului ca motorul este amplasat in partea frontala, Z10 nu va putea imprumuta insa foarte multe elemente de pe M1, urmand sa se limiteze la design-ul blocurilor optice si al capotei. Fantele de aer au fost micsorate la minimul necesar, deoarece acestea maresc coeficientul de frecare cu aerul si maresc consumul de carburant.

Profilul modelului are o linie retro, ce aminteste fanilor BMW de modelul 635 CSI E24 si de celebrul 2002. Fibra de carbon si aluminiul vor predomina in constructia acestui model, iar proiectarea cu ajutorul calculatorului va ajuta inginerii sa raceasca motorul fara a aplica prea multe fante de aer de dimensiuni mari.

Comentarii (17)

  • Exclusiv =)))
    Rad de ma cracanez cand citesc articolul asta. Inteleg ca nu stiti cand sa puneti virgule, dar nu inteleg cum le puneti tocmai cand nu trebuie.

    :)) :))=)))

    Ba preia cateva elemente din M1 Homage, ba nu pre poate prelua ca e motorul amplasat longitudinal in partea frontala- exprimare de rasu'-plansu'
    =))))
    0 0
  • mugurel
    Foarte tare frate;)
    Ca sa citez o mare personalitate dupa youtube "E frumos!...da' nu prea"...si aici nu vorbesc de noul BMW Z10 ci de articolul tau...Gogo a observat ca nu prea stii tu gramatica si de ceva vreme voiam sa te intreb daca ai studii in domeniu sau te recomanda doar talentul?...Stii tu romanii se pricep la 3 lucruri: femei, fotbal si MASINI......Multa bafta!!!
    0 0
  • Marius
    Slabutz
    Slabutz dom'le, slabutz. Ne asteptam si noi la ceva mai deosebit.
    Hmmm, de ce oare am impresia ca cei de la Audi i-au calcat pe coada pe cei de la BMW.....si castiga tot mai mult teren.
    0 1
  • ba prostilor
    duceti-va dracu de idioti cu vrajelile voastre, ciurucurile presei auto online din romania............., arata ca homage!!!..........+ca poza e veche, am vazut-o acum vreo luna pe un site de "dincolo" so.........fuck off!!!
    0 0
  • ...greu
    ......e greu dom'le e greu....
    Nu va place nu cititi! Dar daca cititi si vreti neaparat sa iesiti cu ceva in evidenta, macar scrieti despre subiect nu despre cum e redactat articolul.
    E obositor sa vad atata oameni geniali pe cm patrat de pagina web.
    Stiu ca sunteti mai destepti ca restul si va credem pe cuvand, dar haideti totusi sa vb. despre subiectul stirii.
    P.S.
    Nu mi-o luati in nume de rau.
    0 0
  • mircea
    @varza
    "prosti", "idioti", "ciurucuri", "vrajeli", "fuck off".

    Plus cateva mii de puncte de suspensie.

    Asta esti tu, prietene. Atata poti. Nici macar n-ai nevoie de poza de avatar.
    0 0
  • las ca ai tu poza...
    ...un A mare, probabil sau mai mult ca sigur de la ANALFABET!!!
    0 0
  • Dac'or s'o puna pe shosele in productie de serie macar aproape de cum arata in poza a asta, io cred c'o sa aiba ceva de spus... su poate nu doad "ceva"! Arata DEMENTZIAL!
    0 0
  • cocaine
    :))
    da asta parca trebuia sa fie noul m6 csl =))
    0 0
  • exploziv_2003
    :)) Ca de obicei... Automarket = praf
    Racer-X-Design BMW RZ-M6 - asa se numeste masina asta si e doar imaginatie. Cei care stiti engleza... vedeti worldcarfans! ;)
    0 0
  • exploziv_2003
    Vreti mai multe poze????
    Va dau eu un set de 8 poze cu "masina" asta. Auzi..... prima imagine!!!! Doamne! Sunteti praf!
    0 0
  • exploziv_2003
    Mircea Mester(ul) ...
    Asa va invata pe voi la i-media? Sa jigniti inapoi? :)) Esti mai prejos decat toti cei ce nu stiu sa se exprime!
    0 0
  • comentatori
    Eu zic sa se blocheze accesul la comentarii pentru o perioada nedeterminata , asa au facut si altii si acum sa vezi cum nu mai injura nimeni.
    0 0
  • arres^
    inspirat din conceptul M1.........foarte tare
    0 0
  • @exploziv_2003
    Nu ca as vrea sa iau apararea redactorilor, dar daca tot vrei sa te dai rotund, fa-o cum trebuie, nu induce lumea in eroare cu false cunostinte auto.
    Un simplu google si iata ce am gasit:
    http://www.autoblog.com/2009/01/15/rendering-homage-racer-x-design-bmw-rz-m6/
    Daca asta e aceeasi masina, atunci eu le mananc pe amandoua.
    0 0
  • exploziv_2003
    @paul
    Pofta buna!
    Daca nu poti vedea prefacatoria.... nici nu are rost sa mai zic altceva. E aceeasi masina, modificata de Automarket...ca de, are sigla pe ea. Vor sa para mari si tari , dar degeaba...
    Acum un an-doi au prezentat poze spion cu noul Mercedes SLC. Erau poze ale unui Viper (facelift). Le-am scris, atat eu cat si altii ca se vede de la o posta ca nu e Mercedes (nu-ti trebuia mare scoala sa iti dai seama). Am inceput sa sap si am descoperit o varianta ce parea mult mai viabila. Am postat link-urile. Ei au sters post-ul si a2a zi au facut stire cu noile poze. :))
    Crezi ca a mai raspuns vreunul din ei la acuze? NU!
    Si ca sa revin... nu exista la noi om care sa deseneze ce vrea sa faca BMW. Si da...cele 2 masini sunt identice, cea prezentata de Automarket fiind o uratenie a imaginatiei lor, pornita de la ce ai gasit si tu. ;) Pana cand o sa va lamuriti cu totii de anumite lucruri despre oamenii de aici, va mai trece ceva timp...
    0 0
  • Dupa cate vad eu, stirea asta e la ipoteze auto. Poate ai vazut sau nu, si din ce-mi dau seama nu prea, toti jurnalistii auto, asa cum or fi ei, prosti, varza, muci, etc., apeleaza la o grafica inspirata din prototipurile expuse de producatori pt a crea ipoteze in legatura cu viitoarele modele anuntate mai mult sau mai putin oficial de acestia.
    Iata exemplu, pe acelasi model in discutie:
    http://www.worldcarfans.com/9090129.010/bmw-z10-ed-eco-supercar-details-emerge
    http://www.leftlanenews.com/bmw-readying-eco-friendly-supercar.html
    N-as prea zice de Leftlane si Worldcarfans ca sunt niste site-uri de rahat, hmm? Tu ce zici?
    Repet, nu vreau sa le iau apararea, dar nici nu mi se pare de bun augur cruciada asta pornita pe redactori din niste motive total copilaroase, de genul celor cum aveam pe vremuri in scoala: "taaanti, uite gigel ce face, uite ce spune! hahah, ce prost e gigel!". Mai maturizati-va si voi.
    Daca chiar e o informatie gresita, si stiti sigur asta dupa ce v-ati documentat (cuvantul de baza vad total ignorat de romani), nu e normal sa le atrageti atentia civilizat?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru