Exemplarele GM si Chrysler nevandute, transformate in hibrizi

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.06.2009
Un om de afaceri american a anuntat ca va cumpara 300.000 de exemplare Chrysler si GM din curtea dealerilor care urmeaza sa fie inchisi, pentru a le transforma in hibrizi pe hidrogen.

Inchiderea dealerilor General Motors si Chrysler de pe teritoriul SUA ar putea reprezenta o afacere profitabila pentru antreprenorul Malcolm Bricklin. Desi nu este o figura foarte populara, personajul proaspat reaparut in peisajul auto a debutat in anii '70 cu un vehicul sportiv, botezat SV-1.

Mai nou, Bricklin vrea sa revina in atentia publicului cu o mutare inteligenta. Americanul intentioneaza sa cumpere aproximativ 300.000 de automobile produse de GM si Chrysler, regasite in cele aproape 2000 de showroom-uri ce urmeaza a fi inchise. Bricklin nu se opreste insa aici, intentia sa fiind aceea de a transforma aceste masini in hibrizi pe baza de hidrogen.

Omul de afaceri sustine ca dispune in prezent de o tehnologie noua, care permite transformarea vehiculelor conventionale in hibrizi alimentati cu hidrogen. Bricklin afirma ca inovatia va imbunatati autonomia si va atrage publicul american. Si pentru ca pachetul sa fie complet, interiorul va fi si el revizuit cu atentie.

Intentiile americanului se vor concretiza abia peste 90 de zile, cand, afirma el, primul hibrid pe hidrogen, bazat pe un vehicul GM sau Chrysler, se va lansa oficial pe piata.

via | Autoblog

Comentarii (3)

  • pret?
    si cu ce preturi de plecare?
    daca creste pretul cu 50 %, cine le mai cumpara?
    1 4
  • depinde...
    ... pretul cu care acesta va achizitiona cele 300 000 de automobile, va fi undeva sub 50% din pretul de piata. Atunci, chiar daca pretul va creste cu 100% tot ar fi rentabil. In sfarsit un om care vede o solutie inteligenta pentru iesirea din criza.
    4 0
  • Ar fi bine pentru dealeri daca ar vinde masina cu 50% din pretul actual; dar sigur nu vor lua nici 25%.
    Asa ca, nenea asta o sa faca ceva bani. Bine ca are tehnologia de care zice si banii pentru 300.000 de maisini.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru