Familia Pininfarina isi vinde pachetul majoritar de actiuni

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.01.2009
Criza economica ar putea face ca familia Pininfarina sa renunte la pachetul sau majoritar de actiuni din cadrul companiei de nisa.

Criza economica mondiala face victime si in randul constructorilor de nisa. De aceasta data este vorba despre un nume cu traditie, cu o istorie de 78 de ani in lumea automobilismului. Familia Pininfarina se gandeste serios sa vanda pachetul majoritar de actiuni detinut in cadrul companiei, din cauza situatiei financiare grave in care se afla.

Potrivit unor informatii neoficiale, Pininfarina se poate "lauda" cu datorii de 600 de milioane de euro, la mai multe banci europene. Lucrurile s-au inrautatit si dupa moartea presedintelui Andrea Pininfarina, nepotul fondatorului Battista "Pinin" Farina, care a suferit in accident de motocicleta in vara acestui an.

De-a lungul existentei sale, Pininfarina a colaborat cu nume mari din industria auto, cum ar fi Peugeot, Alfa Romeo, Cadillac, Jaguar, Volvo, Ferrari si Maserati. Ultimul si cel mai important proiect al constructorului este conceptul electric B0 (B Zero), dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Paris, la scurt timp dupa tragedia care a zguduit familia.

Conceptul este capabil sa atinga o viteza de 130 km/h si inregistreaza o autonomie de 246 de kilometri. Data lansarii versiunii de productie a fost deja fixata, B0 urmand sa debuteze la sfarsitul lui 2009.

Inca nu se cunosc detalii despre intentiile familiei Pininfarina, daca aceasta doreste sa vanda intreg pachetul de actiuni, de 50.6%, sau doar o parte din acesta, pentru a contribui in continuare la traditia brand-ului.

via | Worldcarfans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru