Ferrari 458 Italia - ediţie specială pentru China

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.04.2012
Ferrari a anunţat că sărbătoreşte 20 de ani de la prima comandă primită din China cu o serie limitată 458 Italia. Supercarul primeşte un design inspirat de simbolul dragonului în cultura chineză.

Ferrari sărbătoreşte anul acesta 20 de ani de la comandarea primului supercar italian de către un client din Beijing. De atunci şi până în prezent, clienţii din Ţara Marelui Zid s-a înmulţit constant, China devenind una din principalele pieţe ale Scuderiei italiene.

Pentru a celebra acest eveniment, dar şi pentru a le arăta chinezilor că ocupă un loc important în rândul clienţilor săi, Ferrari va inaugura la Shanghai o expoziţie specială, desfăşurată pe durata a trei ani, care va găzdui, pe rând, cele mai importante atracţii al muzeului din Maranello.

Tot cu ocazia inaugurării expoziţiei, Ferrari va expune, în premieră mondială, şi o ediţie specială 458 Italia, dedicată în exclusivitate pieţei din China. După cum probabil aţi ghicit, producţia nu va însuma decât 20 de exemplare, în cinstea celor 20 de ani de la prima comandă.

Pentru personalizarea supercarului, italienii s-au inspirat din vechiul ”longma”, un vechi idiom chinez ce simbolizează ”vigoarea şi spiritul unui legendar dragon”.

Dragonul este un vechi simbol chinez sinonim cu pasiune, curaj şi succes. Tocmai de aceea el a fost inscripţionat pe capotă, încadrat de dungi aurii şi negre, simbolizând şoseaua. Finisată într-o culoare roşie specială, Marco Polo Red, caroseria beneficiază şi de câteva elemente contrastante vopsite tot în auriu, ca de altfel şi jantele.

La interior, personalizarea s-a dorit a fi cât se poate de discretă. Atrag privirile doar cusăturile din aur de la nivelul tetierelor, butonul de start inscripţionat cu litere chinezeşti şi o plăcuţă de identificare amplasată pe consola centrală, care aminteşte exclusivitatea modelului şi apartenenţa sa la un lot de numai 20 de exemplare.

via l newspress

Comentarii (3)

  • ValentinR
    Arata Made in China
    3 4
  • Cine are bani dicteaza ...ce vrea chinezul bogat aia are. Ferrari se supune !
    No coment
    5 0
  • Cine are bani dicteaza ...ce vrea chinezul bogat aia are. Ferrari se supune !
    No coment
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru