Ferrari ar putea deschide o fabrica în India în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.12.2010
Partenerii Fiat din India ar putea folosi o fostă fabrică Tata Motors pentru a asambla modele Ferrari. Zvonul nu a fost confirmat încă de italieni.

Oficialii Ferrari ar putea asambla modelul 612 Scaglietti în India, la o fabrică deţinută de Ratan Tata. Şeful Tata Motors este acţionar Ferrari şi partener local Fiat şi doreşte ca producătorul italian de supercar-uri să introducă o fabrică în concernul Tata pentru a servi pieţele din India şi China. Noua fabrică ar oferi taxe mai mici de import pentru celebrele modele din Maranello şi ar reduce timpul de aşteptare până la livrarea unui model nou. În schimb, imaginea Ferrari ar putea fi lezată pe piaţa respectivă din moment ce nu vor mai fi unităţi produse în celebra uzină a italienilor.

În urmă cu patru luni, anumite zvonuri anunţau o posibilă fabrică Ferrari în China. Ulterior, acestea s-au temperat, nemaiexistând informaţii despre o asemenea iniţiativă pe piaţa din China. Nu este clar cât ar costa o fabrică Ferrari într-o zonă diferită de Emilia-Romagna, capitala internaţională a supercar-urilor. Practic, construcţia de asemenea modele este deosebit de complexă şi surclasează procesele de fabricaţie necesare automobilelor convenţionale.

Centrul regiunii de mai sus este Bologna, iar mărci precum Ferrari, Lamborghini, Pagani, Maserati şi Bugatti îşi trag rădăcinile de aici. O parte dintre acestea au rămas în celebra regiune italiană.

Până în prezent, cei de la Ferrari nu au renunţat la principiile lor pentru bani. Trecând peste eterna dispută a transmisiilor cu dubluambreiaj sau motoarele aspirate sau supraalimentate, cei de la Ferrari îşi păstrează exclusivitatea într-un stil unic. În timp ce rivalii permit achiziţia unui supercar indiferent cine este noul proprietar, cei de la Ferrari au cerinţe speciale de la potenţialii clienţi. Rămâne de văzut dacă avantajele materiale îi vor face pe italieni să asambleze automobile în India.

Via | LeBlogAuto

Comentarii (3)

  • Ferrari
    asta ar mai lipsi ...un ferrari made in india
    13 0
  • sa speram ca nu...
    10 0
  • nu cred ca se va intampla
    ne urasc pe noi , romanii , dar sa mai lucreze in tara de unde vin tiganii ( nu vreau sa fac rasism cu asta )
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru