Ferrari FXX Evoluzione: model pentru Hong Kong

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 13.08.2008
Doar trei clienti din toata lumea au decis sa isi puna banii la bataie pentru supersportiva Ferrari FXX Evoluzione.

Aceia dintre dumneavoastra care cunosc secretele programului Ferrari FXX stiu foarte bine ca cei 29 de clienti ai companiei italiene care s-au putut inscrie in seria FXX au fost alesi pe spranceana dintr-o mare de doritori. Costul programului - doua milioane de euro - nu a generat repulsie pentru niciunul dintre acestia, chiar daca in aceasta suma intra tururi cu masina proprie pe circuitul de la Maranello doar in zilele in care Ferrari programeaza acest eveniment.

Ei bine, Ferrari a decis sa impinga si mai mult limitele programului si au lansat FXX Evoluzione, nume care a fost acordat atat extinderii programului in sine cat si modelului special, cu kit de competitie supersportiv. Din cei 29 de posesori ai "vizei" FXX, doar 3 au ales sa continue programul prin apendicele Evoluzione si sa puna mana pe un model de circuit bazat pe Ferrari Enzo care scoate 860 de cai dintr-un motor V12 de 6.3 litri, are transmisie imbunatatita, un kit aerodinamic special si upgrade-uri la nivelul sistemului de control al tractiunii.

Ferrari a anuntat astazi posesorii "biletelor" pentru continuarea programului Evoluzione. Dintre acestia, doi au resedinta in Hong Kong si unul e european. Asta ca sa nu mai spuna nimeni ca doar seicii din Orientul Mijlociu isi permit astfel de capricii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru