Ferrari, în mijlocul unui scandal-monstru în China

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.05.2012
Un angajat al unui dealer Ferrari din China a fost luat de val şi a lăsat urme de cauciucuri pe Zidul de apărare al oraşului Nanjing - monument închiriat de Ferrari pentru un eveniment special. Opinia publică a reacţionat dur, iar Ferrari şi-a cerut scuze oficial.

Un eveniment pe care Ferrari l-a organizat în China s-a încheiat cu o lovitură serioasă de imagine pentru constructorul italian. Oficialii mărcii de la Maranello au fost nevoiţi să îşi ceară scuze public după ce un angajat al unui dealer local a efectuat câteva cerculeţe pe Zidul de apărare al oraşului Nanjing, monument de maximă importanţă culturală şi istorică în China.

Ferrari închiriase o porţiune a uneia dintre cele mai cunoscute construcţii din lume contra sumei de 12.000 de dolari pentru a sărbători 20 de ani de la vânzarea primei maşini a mărcii în China.Unul dintre oamenii care reprezentau la eveniment marca italiană a fost însă luat de val şi, într-un moment de euforie, a încercat să facă cerculeţe cu un Ferrari 458 Italia pe zid. Dacă maşina nu a fost avariată în urma încercărilor sportive ale angajatului Ferrari, urmele de cauciucuri lăsate în urma pe monumentul asiatic au generat un scandal-monstru în China.

Evenimentul a fost imediat anulat.

Ferrari a răspuns imediat acuzelor printr-un comunicat emis în mod oficial în care marca îşi cere scuze, distanţându-se însă de un eveniment pe care italienii îl consideră izolat. "Din nefericire, un angajat al unui dealer - deci nu un angajat Ferrari - a luat maşina şi a condus-o într-un mod vizibil în clip, rezultatul regretabil al acţiunilor sale fiind urmele de cauciuc lăsate pe vechiul monument. Ferrari SpA şi-a cerut scuze fără rezerve de la autorităţile din China şi de la comunitatea locală pentru orice daună sau ofensă adusă şi a promis că va colabora cu oficialii pentru a repara daunele produse de neglijenţa acestei persoane", se arată în comunicatul oficial al mărcii.

Comentarii (3)

  • Iulian
    Verificați-vă informațiile. Nu este vorba despre Marele Zid Chinezesc, ci despre Zidul din Nanjing.
    E chiar la începutul clipului, dar cine să asculte...
    15 0
  • daniel
    euro sau dollar
    inchiriat pentru 12000 euro sau dollar? nui tot una chiar si daca suna mai bine euro :))
    5 4
  • Catalin
    euro sau dollar
    "Pretenash" ... in China daca te duci cu euro trebuie sa stai la colt de strada si sa cersesti un bol de orez ;).

    So ...
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru