Ferrari pregateste un rival pentru Veyron si Reventon

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.11.2009
Ferrari va lansa in 2012 un supercar capabil rivalizeze cu Lamborghini reventon si Bugatti Veyron. Modelul ar urma sa cantareasca doar 1000 de kilograme si sa dezvolte 700 de cai putere.

Succesul de care s-a bucurat Bugatti cu noul Veyron a starnit invidia unor nume mari din industria automobilistica. Primii care au reactionat au fost cei din Sant'Agata Bolognese, Lamborghini oferind publicului un supercar exclusivist si foarte puternic in persoana lui Reventon.

Acum a venit insa si randul celor de la Ferrari sa pregateasca o replica pentru supercarul grupului Volkswagen. La Maranello, oficialii italieni pregatesc in mare secret ceea ce este cunoscut sub numele de cod F70 si se vrea "cea mai avansata creatie de pana acum nascuta sub logo-ul Calutului Cabrat".

Ferrari isi doreste un concurent pentru Veyron, drept pentru care apeleaza la toate secretele sale pentru a obtine performante superioare. Pentru inceput, italienii vor trebui sa gaseasca formula perfecta pentru obtinerea unei mase cat mai scazute. Se pare ca subsidiarul Fiat se va inspira in crearea noului model din conceptul Millechilli, care presupune obtinerea unei mase mai mici de 1000 de kilograme.

Pentru a nu depasi acest prag psihologic Ferrari va folosi din abundenta fibra de carbon si fibra de sticla si va apela la serviciile unei versiuni mai usoare a motorului V8 bi-turbo.

In aceste conditii, viitorul F70 va fi cu 365 de kilograme mai usor decat actualul Enzo, ceea ce creeaza premizele unei masini rapide.

De capitolul performante va fi responsabil motorul amintit mai sus, modificat pentru a dezvolta aproximativ 700 de cai putere si completat de o unitate electrica, care promite sa imbunatateasca raspunsul sistemului turbo. Resursele viitorului F70 ii vor permite supercarului sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in mai putin de 3 secunde si sa se laude cu o viteza maxima de peste 370 de km/h.

Ca si in cazul actualului Enzo, Ferrari va limita productia viitorului F70 la numai 399 de exemplare, evaluate la peste 650.000 de euro bucata. Lansarea oficiala este asteptata undeva in 2012.

via | egmcartech

Comentarii (6)

  • sergiu
    ???
    care motor v8 bi-turbo? are ferrari asa ceva in gama?
    2 0
  • .........
    sper ca sa iasa perfect....si la asta ma astept:
    4 2
  • Dar ce vad eu in articolul asta ? Ferrari "va lansa","va pregati","va reduce" ... modelul "ar urma","va trebui","va avea" . Parca ii vad pe "prietenii" nostrii de la guvern cum isi expun planurile pentru viitorul tarii :)) . Iar Ferrari , asa cum ne-a obisnuit . Lanseaza zilnic cate 15 stiri la vrajeala despre marca numai ca sa le creasca vanzarile . Absolut penibil ...
    3 1
  • Foarte greu sa egalezi un Veyron. Aproape imposibil. E masina suprema.
    4 3
  • pt Je
    Bugatti pierd fenomenal de mult cu fiecare veyron construit.
    Productia unui singur veyron este undeva la 5 milioane de euro!!!!!!
    Deci pt vw nu este chiar asa o mare pierdere pt ca taie cate o felie de la fiecare din companie.cate o tara de la audi ,cate o tara de la seat cate o tara de la lamborghini si uite cum siau creat cea mai tare masini de pe mapamond .
    Insa pt asemenea supercar iti trebuie ani de dezvoltare si cercetare
    3 4
  • ptr tzenu
    VW castiga destul cu Tuareg si Q7 stai linistit.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru