Fiat a lansat 500 echipat cu sistem start-stop

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.02.2009
Fiat a demarat vanzarile versiunii echipate cu sistem start-stop a modelului 500. Tehnologia a fost aplicata pe motorizarea de 1.2 litri.

Esential

5.7 litri consuma in mediul urban Fiat 500 echipat cu sistem start-stop

Fiat isi doreste o reprezentare cat mai buna pe segmentul vehiculelor ecologice, drept pentru care a instalat un sistem start-stop pe celebrul 500. Noua versiune a fost dezvoltata pe actuala motorizare de 1.2 litri si este rodul colaborarii dintre constructorul italian si Bosch.

Rezultatul este un consum de carburant mult imbunatatit si emisii de CO2 mai reduse. Multumita sistemului inovativ, care incepe sa se regaseasca in gama de modele a tot mai multi constructori europeni, Fiat 500 reuseste sa obtina un consum urban mai mic cu un litru la 100 de km, comparativ cu cel al versiunii de serie.

Modelul italian "inghite" astfel in oras doar 5.7 litri la 100 de km, fata de 6.4 litri/100 de km, cat anunta versiunea de serie. Valorile consumului extra-urban raman insa neschimbate. Emisiile scad si ele cu 6 g/km, de la 119 g/km pana la 113 g/km.

Pretul de pornire pentru noul Fiat 500 echipat cu sistem start-stop porneste de la 10.966 de euro in Marea Britanie.

via | Zercustoms

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru