Fiat inchide productia din Italia pentru doua saptamani

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 27.01.2010
Muncitorii Fiat din cele sase uzine italiene vor intra in somaj tehnic intre 22 februarie si 7 martie pe fondul scaderii cererilor de la inceputul acestui an.

Grupul Fiat a anuntat ca opreste productia tuturor uzinelor sale din Italia pentru doua saptamani incepand cu 22 februarie din cauza scaderii comenzilor. Toti cei 30.000 de angajati ai acestor uzine vor fi trimisi in somaj tehnic pentru o jumatate de luna.

"Dupa perioada pozitiva de la sfarsitul anului 2009, comenzile din Italia au scazut la un nivel si mai coborat decat cel din ianuarie 2009, cand piata se afla in criza grava", se arata in comunicatul grupului. In conditiile in care italienii prevad continuarea acestui trend si in lunile urmatoare, "este necesara alinierea productiei la nivelul cererilor".

Masura va afecta cele sase uzine pe care Fiat Group le are in Italia, salariatii urmand sa primeasca in aceasta perioada 80% din drepturile salariale, sumele urmand sa le fie virate acestora dintr-un fond finantat de cotiziatii sociale sau direct de catre statul italian.

via | AFP

Comentarii (4)

  • Cristian
    pt toti fanii Fiat care comentau aiurea cand ceilalti aveau probleme
    RIP Fiat :) :)

    Nu mai e mult, in curand.
    0 8
  • cineva
    Fiat
    Frustari prietene?
    Nu o sa dea faliment la fel cum nici tu nu o sa iti permiti vreun Fiat prea curand.
    4 1
  • bogdan
    criza continua
    UN lucru e sigur CRIZA nu a trecut .FIAT e primul exemplu dintr-o lista lunga , cu siguranta vor urma si altii .Industria auto e cel mai bun barometru pentru revenirea din criza.
    4 1
  • NeoGalaxy
    Faza comica este ca criza nici macar nu a inceput. Idea de baza este sunt cel putin 20 de economii in pragul falimentului si pentru redresarea lor trebuie concedieri masive. Sa vedeti atunci ce comedie o sa fie. Criza seriosa o vom vedea prin 2012-2013-2014, cand se vor vedea efectele deciziilor proaste luate in 2009 si 2010.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru