Fiat si Chrysler, un parteneriat pe timp de criza?

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.01.2009
Fiat si Chrysler discuta despre un posibil parteneriat care ar ajuta ambele parti sa treaca mai usor peste criza economica.

La sfarsitul anului trecut o serie de zvonuri, privind o posibila preluare a celor de la Chrysler, au circulat in presa internationala. Oficialii grupului american au dezmintit informatiile si au anuntat ca momentan Chrysler nu isi va instraina nici un brand pe care il patroneaza.

La mai putin de o luna de atunci, noii informatii despre soarta Chrysler apar in mass-media internationala, citand surse anonime din conducerea constructorului de peste Ocean. De aceasta data nu este vorba insa de o preluare a pachetului de actiuni ci de un parteneriat pe care Chrysler ar putea sa-l incheie cu italienii de la Fiat.

Daca zvonul se adevereste, americanii ar urma sa beneficieze de platformele, motoarele si transmisiile modelelor mini sau de clasa mica ale grupului italian. La randul sau, Fiat va putea sa foloseasca uzinele de asamblare si reteaua de distributie a gigantului american, pentru a intra mai usor pe piata din Statele Unite.

Inca de la despartirea de Daimler, care inca mai detine 19% din actiunile grupului Chrysler, americanii au cautat un partener puternic alaturi de care sa dezvolte o gama larga de modele mici sau medii cu tractine fata.

In prezent, grupul Fiat vinde peste Ocean doar modele Ferrari si Maserati insa planuieste sa introduca de cativa ani si Alfa Romeo in gama de optiuni a americanilor. De asemenea, aceasta mutare le-ar permite celor de la Fiat sa aduca in SUA si mini modelul Fiat 500 sau versiunile de performanta Abarth.

Reteaua de distributie Chrysler, Jeep si Dodge precum si uzinele de asamblare ale celor trei branduri le vor oferi italienilor posibilitatea de a-si vinde modelele la un pret rezonabil, competitiv pe piata americana.

Comentarii (1)

  • Robert
    Nu mai este un zvon !
    Super afacere pentru FIAT ! Obtine 35 % din Chrysler fara a plati nici un euro . In schimbul furnizarii platformelor de clasa mica si compacta FIAT are acces la reteaua nationala de dealeri Chrysler un aspect vital pentru viitoarea lansare a marcii Alfa-Romeo in SUA. Automarket aceasta este cea mai importanta stire a zilei !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru