Fisker primeste un imprumut pentru lansarea hibridului ieftin

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.09.2009
Fisker a primit din partea Departamentului Energetic al SUA aproape 529 de milioane de dolari, care urmeaza a fi investiti pentru dezvoltarea unui hibrid ieftin, asteptat in 2011.

Statul american continua sa se implice decisiv in industria auto locala, incercand sa sprijine principalii actori ramasi in scena dupa dificila perioada economica traversata de piata din SUA.

Cel mai nou ajutor vine din partea Departamentului Energetic al Statelor Unite, care a anuntat oficial ca ofera ca imprumut o suma de 528.7 milioane de dolari pentru constructorul Fisker. Banii vor fi folositi pentru finalizarea sedanului karma si pentru demararea unui proiect special, care presupune lansarea unui hibrid abordabil ca pret.

Din cele aproape 529 de milioane de dolari, doar 169.3 vor fi folosite pentrua a acoperi costurile de dezvoltare si pe cele ale furnizorilor, actiuni care vor grabi aparitia pe strazi a sedanului hibrid, alimentat de la priza, Karma. Restul imprumutului va fi folosit pentru finantarea proiectului Nina, nume inspirat de una din corabiile cu care Cristofor Columb a cucerit America.

Noul proiect va da nastere primei generatii de vehicule hibride cu pret redus, viitorul produs de serie urmand sa coste de la 39.000 de dolari si sa ajunga pe piata la sfarsitul lui 2011.

Fisker se asteapta ca imprumutul primit din partea Departamentului Energetic sa salveze aproximativ 5000 de locuri de munca in randul furnizorilor, si sa creeze alte cateva sute in cadrul constructorilor.

Henry Fisker, presedintele fondator al constructorului de nisa, a declarat ca "acest imprumut poate ajuta Fisker Automotive sa dezvolte rapid automobile ecologice abordabile ca pret si poate contribui la recladirea industriei auto americane".

Pana in prezent Departamentul Energetic al SUA a acordat imprumuturi substantiale si celorlalti constructori americani: Ford a primit 5.9 miliarde de dolari, Nissan 1.6 miliarde de dolari iar rivalii de la Tesla Motors 465 de milioane de dolari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru