Ford a demarat productia noului Ka

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 25.09.2008
Uzina din Tychy, Polonia, a demarat procesul de productie a noului Ford Ka, ce urmeaza sa fie dezvaluit la Paris.

Esential

120.000 de unitati Ka planuieste Ford sa produca in fiecare an la Tychy.

In timp ce ochii presei si ai publicului sunt atintiti catre Salonul Auto de la Paris, Ford sarbatoreste la uzina din Tychy lansarea productiei noului Ka. Desi nu a fost inca dezvaluit in cadrul unui salon auto, Paris fiind prima infatisare live a mini modelului Ford, Ka a intrat deja in productie la uzina din Polonia, acolo unde se produce deja fratele sau italian, Fiat 500.

Noul Ka a fost dezvoltat cu ajutorul celor de la Fiat, platforma fiind imprumutata de la actualul Panda, ca si in cazul lui 500. Designul exterior si cel interior poarta insa amprenta fiecarui brand.

Ian Slater, vicepresedintele departamentului de comunicare si relatii externe din interiorul Ford Europa, a declarat: "In urma cu trei ani Ford si Fiat au ajuns la un acord pentru a produce noul Ka aici la uzina din Tychy. Avantajul acestui acord a fost faptul ca ambele parti au vrut sa produca vehicule foarte diferite ca design si caracter. Ma bucur ca in final ambele parti au reusit sa dea nastere unor produse competitive".

Ford a investit in proiectul Ka-500 aproximativ 210 milioane de euro si a contribuit cu inca 1000 de locuri de munca in cadrul uzinei din Tychy si a distribuitorilor locali.

Ford a estimat o productie anuala pentru Ka de aproximativ 120.000 de unitati.

via | CarScoop

Taguri: 500, Fiat, Ford, Ka, Panda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru