Ford a prezentat noile C-Max Energi şi C-Max Hybrid

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 10.01.2011
Ford aduce la Detroit două versiuni ecologice ale modelului C-Max: Energi şi Hybrid. Prima este alimentată la priză, iar a doua se vrea a fi un hibrid mai economic decât Fusion Hybrid.

Esential

800 de kilometri ar urma să ofere autonomie noul C-Max Energi.

După Focus-ul electric dezvăluit ieri, Ford continuă să surprindă la Detroit cu alte două modele ecologice, ambele dezvoltate pe varianta de serie a proaspătului C-Max şi implicit pe platforma de segment C, programată să găzduiască 10 maşini diferite până în 2014.

Surprizele pregătite de Ford se numesc C-Max Energi, primul vehicul alimentat la priză din gama Ford, şi C-Max Hybrid, un derivat cu tren de propulsie hibrid. Deşi nu a publicat momentan suficiente date despre cele două modele, Ford a ţinut să precizeze că ambele versiuni vor beneficia de un set de baterii litiu-ion, dezvoltat în laboratoarele Ford din Michigan.

Noul C-Max Energi promite o autonomie totală de 800 de kilometri, însă garantează mai mulţi kilometri parcurşi în modul electric, după o încărcare la priză, decât cel mai nou hibrid din Detroit, Chevrolet Volt.

De cealaltă parte, noul C-Max Hybrid se vrea a fi o alternativă mai economică decât actualul Ford Fusion Hybrid, care garantează în prezent un consum mediu de 5.7 litri/100 de km şi este desemnat oficial cel mai economic sedan din Statele Unite.

Noile modele vor ajunge pe piaţă abia în 2012, Europa urmând să le primească însă undeva în 2013.

Nancy Gioia, director al departamentului electric global din cadrul Ford, a declarat că "C-Max Energi şi C-Max Hybrid vor fi modele perfecte pentru familiile care vor să capete experienţă în segmentul maşinilor ecologice. Mulţumită interiorului versatil, aceste modele se vor adresa publicului cu pretenţii de consum, dar care au şi nevoie de spaţiu."

via | Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru