Ford ar putea aduce marca Lincoln in Europa

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 14.01.2010
Odata cu vanzarea Volvo,cei de la Ford ar putea introduce marca Lincoln pe pietele din Europa si Asia. Aceasta ar fi competitorul Ford Motor Company pe segmentul premium al pietelor respective.

Americanii de la Ford nu exclud lansarea marcii Lincoln pe pietele externe, cum ar fi Europa. Acest lucru inseamna ca Lincoln s-ar putea lupta cot la cot cu marci precum Lexus, Mercedes, BMW, Audi, Infiniti si altii pe segmentul automobilelor premium pe piata din Europa si chiar si pe alte piete importante din lume. Cei de la Ford nu au dezvaluit inca o data la care se va intampla aceasta schimbare, dar mentionarea unui asemenea eveniment inseamna ca putem vedea marca Lincoln in Europa peste cativa ani.

Mark Fields, presedintele diviziei americane a Ford Motor Company, a declarat ca marca Lincoln nu are inca un plan de atac la nivel global, dar aceasta posibilitate nu este exclusa in viitor. Declaratia din acest an a lui Mark Fields vine la doi ani dupa ce Alan Mullaly a facut o declaratie similara in 2008, care se referea la marca Lincoln atacand piata globala. De data aceasta, introducerea lui Lincoln pe pietele din Europa si Asia ar avea logica daca luam in vedere faptul ca Ford este pe care sa vanda marca Volvo, urmand sa ramana fara un competitor premium pe pietele respective.

Vanzarea modelelor Lincoln pe pietele din afara Statelor Unite ale Americii le-ar aduce acestora o potentiala revigorare a vanzarilor, care au atins cel mai scazut nivel din ultimii 28 de ani.

Spre exemplu, prezenta Ford pe segmentul premium al celei mai mari piete auto din lume ar disparea odata cu vanzarea Volvo, asa ca marca Lincoln ar putea fi utilizata pentru a umple golul lasat de marca suedeza. Lincoln a vandut 82.847 de unitati pe piata din SUA in anul 2009, atingand cel mai scazut nivel din 1981, si doar doua treimi din cel mai ridicat nivel al marcii – 231.600 unitati, inregistrat in 1990.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (4)

  • Etienne
    Lincoln Europa
    A mai fost vorba de asa ceva acum vreo 10 ani, dar nu s-a concretizat nimic; e drept ca pe atunci avea in Europa, Volvo si Jaguar. Pentru a vinde ceva si nu doar a face act de prezenta pe batranul continent, e nevoie de o gama noua, competitiva, nu doar de niste Ford-uri cosmetizate, cu o parte frontala Lincoln. Altfel nici vorba sa ciupeasca vreo felie din vanzarile Mercedes, BMW, Audi, Land Rover (in cazul SUV-urilor).
    6 2
  • Inca o dovada ca americanii sunt prosti
    Adica s-au gandit sa vina in Europa cu o marca prea putin cunoscuta aici (in care vor trebui sa bage multi bani in pubilicitate si tehnica- europenilor nu prea le plac motoarele de 4000-5000 cmc) si sa atace Mercedes, BMW, Audi... si Lexus (de ce nu?!), cand puteau sa faca asta cu Volvo pentru ca este o marca mult mai cunoscuta si apreciata in Europa. Asa a incercat si GM cu Cadillac si cu Chevrolet (ma refer la divizia americana) si a fost un esec. "Bravo" Ford! Iti meriti soarta!
    7 5
  • Gospodarul
    Lincoln ?
    Recunosc ca am o antipatie fata de brandul Lincoln ... poate din cauza acelor limuzine numite TownCar :)) cu motoare de vapor consumand un petrolier si punand jos prea putina putere ca sa fie luate in serios ... bine aici vorbim despre o caracteristica generala a masinilor americane . Dar recunosc ca MKX mi-a placut ... poate ca e prea putin Lincoln si mai mult Ford . Oricum ... dupa cum spunea cineva mai sus , cu siguranta europenii nu se vor inghesui sa cumpere asa ceva .
    1 1
  • ...
    stati calmi, sunt vorbe aruncate in vant..cat timp vor avea numai motoare pe benzina, e clar ca nu au nici o sansa. mai nou lumea se uita la consum, ca criza, alea alea..eventual daca vin cu un hybrid sau alte gaselnite, dar asta peste cativa ani.
    ps: oricum volvo nu este in acelasi segment cu lincoln..este o mica mare diferenta..
    peace!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru