Ford Fiesta ST va avea 180 de cai şi va sosi abia în 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 31.03.2011
Ford lucrează încă la versiunea sportivă ST a modelului Fiesta. Derivatul va avea 180 de cai putere şi va debuta oficial pe piaţă la finalul lui 2012, odată cu faceliftul lui Fiesta.

Esential

180 de cai putere va avea viitorul Ford Fiesta ST.

Segmentul modelelor subcompacte cu veleităţi sportive se va îmbogăţi anul viitor cu un nou model, propus de această dată de Ford. Ovalul Albastru pregăteşte de mult timp un derivat sportiv al hatchback-ului atât de popular în Europa, încercând astfel să fure din clienţi deja popularelor Renault Clio RS sau Volkswagen Polo GTI.

Pentru a putea da naştere unui produs competitiv, Ford se va folosi de experienţa dobândită de Fiesta S2000 versiunea de raliu care i-a luat locul anul acesta vechiul Focus RS WRC.

Rivalul lui Clio RS va avea sub capotă un motor Ecoboost de 1.6 litri, derivat din cel folosit de Fiesta S2000. Unitatea cu patru cilindri va fi însă ceva mai cuminte în cazul noului Fiesta ST de serie, urmând să livreze aproximativ 180 de cai putere, asistaţi de o transmisie cu şase rapoarte.

Nu există informaţii preliminare despre performanţe, însă Fiesta ST trebuie să se poată măsura cu performanţele etalonului din segment, Clio RS, care atinge 100 de km/h în 6.9 secunde.

Hatchback-ul Ford va fi nevoit să ofere valori apropiate, chiar dacă dispune de ceva mai puţină putere. Fiesta caută să depăşească însă Clio RS la capitolul preţ, urmând să fie ceva mai ieftin decât modelul francez.

Noua generaţie Fiesta ST este aşteptată pe piaţă la finele lui 2012, odată cu lansarea faceliftului de jumătatea carierei pentru modelul subcompact. 

via | autocar

Comentarii (3)

  • imi place ca acest segment de mini hot hatch se tot mareste si cel mai important cu produse de calitate.cu siguranta fiesta st nu va dezamagi.personal as alege oricand un corsa opc.probabil cel mai bun raport calitate-peformante-pret. da o sa sara lumea ca* clio rs e cel mai cel.dar pentru oras nu iti trebuie veleitati de circuit.iar corsa opc chiar isi face exemplar treaba,nu va luati dupa clarkson.am deivta de la subiect.sper ca fiesta st sa scoata macar 7 secunde la 180 cp
    1 1
  • titlu
    wow, si ati schimbat toate titlurile venite pe feedul RSS din cele normale si decente in libertatea+OTV.

    as zice ca era mai bine inainte
    0 0
  • prudentul
    nici un peşte fără masă!!!
    Şi nici un titlu fără semnul exclamării !!!!!!!!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru