Ford Focus electric a fost lansat în SUA

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.11.2011
Versiunea electrică a lui Ford Focus a debutat pe piaţa din SUA. Modelul are acelaşi preţ ca Volt, 39.995 de dolari cu toate taxele, fără bonusul de 7.500 de dolari din partea Guvernului.

În timp ce General Motors sărbătoreşte 100 de ani de Chevrolet, vânzarea a 1.000.000 de unităţi Cruze şi depăşirea vânzărilor de Leaf cu Volt, Ford pregăteşte ofensiva americană cu versiunea electrică a lui Focus. Acesta are un preţ comparabil cu cel al lui Chevrolet Volt – 39.200 de dolari fără taxa de livrare, în timp ce Volt costă 39.995 de dolari cu toate taxele. Întâmplător, taxa de livrare este de 795 de dolari, ambele modele ajungând să aibă acelaşi preţ.

Ford oferă noul Focus electric într-o singură versiune de echipare. În standard, modelul are sistemul MyFord Touch cu afişaj de 8 inch, două ecrane LCD de 4.2 inch, configurabile de şofer, jante din aliaj de 17 inch, scaune din materiale reciclate, cameră video marşarier cu senzori de parcare spate, filtru de particule pentru instalaţia de climatizare, sistem audio cu nouă difuzoare, sistem de navigaţie activat prin comandă vocală şi multe altele.

Singurele dotări opţionale din gama Focus sunt scaunele îmbrăcate în piele şi vopseaua în două nuanţe. Noul Focus electric a fost lansat în 19 state americane.

Pe măsură ce producţia va creşte la cadenţa normală, clienţii din încă 15 state vor putea să comande noua versiune a lui Focus. Modelul se bucură de un motor electric de 123 CP şi 245 Nm, alimentat de un set de baterii litiu-ion de 23 kWh, care îi conferă o autonomie de 160 kilometri şi se încarcă în 3 ore de la o priză de 240V (încărcător special). O priză standard din Statele Unite ale Americii duce la o încărcare care durează între 18 şi 20 de ore.

Via | LeBlogAuto

Comentarii (12)

  • electric
    Inca o masina full-electric intra in joc. Arata bine si are o autonomie frumusica.
    Acum chiar nu vad cine si-ar mai cumpara hidosenia aia de Leaf.
    18 33
  • barichelu
    pentru csa leaf nu se incarca in 20 ore
    21 9
  • mircea
    SUA cea mai ''inteligenta'' piata auto?
    Dupa criza mondiala in care marii constuctori au cheltuit sume uriase pentru a scapa de faliment, SUA vine cu o noua lovitura- are cele mai multe modele electrice lansate pentru marele public:

    1. Nissan Leaf
    2.Chevrolet Volt
    3.Tesla
    4. Ford Focus
    5.Fisker Karma

    PS: Preturile la electrice vor scadea in urmatorii 5 ani cu 30 %.
    2 5
  • @Focus
    mda, ca noul focus e frumusetea intruchipata... hahahahahah
    25 3
  • Cristy
    dc imi da senzatia ca e un Astron Martin mai mic?!?
    2 5
  • @barichelu ... printr-o sarma poti trage o cantitate maxima de curent intr-un timp dat ... daca leaf are acumulatori de X kWh iar focusul asta de Y kWh .. este relativ normal sa difere timpul de incarcare. Datorita sistemului de 110V din SUA timpii de incarcare sunt penibili oricum... si te obliga sa mai dai 5000$ pe incarcatorul special .. "penibil" as spune, cam la fel cu pretul identic cu al lui Volt.
    5 1
  • @123#
    Pus langa broscoi,Focus chiar e frumusetea intruchipata!
    5 13
  • @LSD
    lasa drogurile... altereaza realitatea... Leaf arata chiar f bine
    10 4
  • @io
    Daca si Leaf arata foarte bine,ne-am dus dracu!!!!!!
    Vad ca tu esti cel cu etnobotanicele.....
    5 10
  • marius
    Focus e o masina normala.
    Atipice la design sunt Nissan Juke si LEAF.
    Dar acelasi lucru il putem spune si despre Toyota Prius-hibrida,Honda Insight sau Volt si TESLA- sunt masini care trebuie sa exprime ceva si sa ramana imprimate in memorie.
    1 2
  • sa fim seriosi
    Focus e urat cu spume!
    7 5
  • mai asteptati putin
    poate pateste ca Volt... deh, lucratura americana

    http://www.automarket.ro/stiri/ancheta-nhtsa-un-volt-a-luat-foc-la-trei-saptamani-dupa-crashtest-41717.html
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru