Ford GT90 Concept va fi scos la licitatie

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 20.12.2009
Ford GT90 Concept a fost scos la vanzare de casa de licitatii RM Auctions. Conceptul american a fost una dintre atractiile Salonului Auto de la Detroit din 1995.

Casa de licitatii RM Auctions va scoate la vanzare Ford GT90 Concept, insa oficialii acesteia nu au anuntat inca un pret de pornire pentru cei care isi doresc o astfel de masina. Conform oficialilor RM Auctions, Ford GT90 Concept se afla in stare perfecta de functionare, acesta fiind depozitat corespunzator si bine intretinut de-a lungul anilor.

Conceptul celor de la Ford a vazut lumina zilei in cadrul Salonului Auto de la Detroit din anul 1995. Caroseria conceptului este fabricata in totalitate din fibra de carbon. Ford GT90 dispune de un motor V12 de 6.0 litri quad-turbo care este capabil sa livreze 720 de cai putere si sa dezvolte un cuplu motor de 895 Nm.

In ceea ce priveste performantele acestui concept, oficialii Ford au declarat ca masina poate ajunge la viteza de 402 km/h. Capitolul la care conceptul american se detaseaza de masinile obisnuite il constituie interiorul de culoare albastra cu insertii din fibra de carbon si jantele interesante cu alura retro.

via | carthrottle

Comentarii (11)

  • mmmm
    Cat de bine poate sa arate masina asta!
    14 1
  • asa ar fi trebuit sa arete noul GT 40
    chiar si numele o sugereaza.......numa bun ca inlocuitor pt supercarul american.......
    arata si bestial pe deasupra
    5 8
  • Marian
    Mama ce m-am mai dat cu masina asta in NFS II SE. Super meserie era :))
    8 1
  • remember
    ...imi aduc aminte de acest model din revistele autoturism şi auto pro (viitorul auto motor şi sport)...superb... singura problemă era că la designul foarte futurist la acea dată (şi care este şi acum foarte actual), au venit cu o soluţie retro în ceea ce priveşte "fluturii" care se înfiletează la butucul roţilor. din această cauză se pare că era foarte greu să forţezi la maxim deoarece aveau tendinţa de a se desfileta în mers... acest model imi aduce aminte de un altul la fel de superb şi anume bugatti eb 110... oricum cred că jay leno & comp. este deja pe fază...
    3 0
  • Alex Radoi
    Doar ca EB110 nu a ramas numai la stadiul de concept ;).
    4 0
  • Alex Radoi
    Mie imi aduce aminte de conceptul VW W12 Coupe...
    5 0
  • Alex Radoi
    CEVA TARE!!!
    In the Top Gear episode first broadcast on October 26 2003, Jeremy Clarkson stated "I actually drove this and it was horrid. It had a top speed of 40 (mph) and it handled like it was in a cartoon".
    1 0
  • NeoGalaxy
    Deci viteza maxima a acestei masini este de 420km/h... wow... cred ca este singura masina din lume, care prototip atinge viteza asta. Si nu ma refer la masina de Formula 1, Le Mans sau orice altceva, ci masina de strada, gen Gallardo sau Enzo.

    Eu personal.... chiar as vrea s-o vad atingand viteza asta, pentru ca mi se pare un pic imposibil.

    Oricum in NFS II SE, personal eram fascinat de FZR-ul 2000, care se lipea de sosea si la viteza de 440 km/h :), evident virtual, dar totusi :))
    5 3
  • gt
    Cum sa vinzi asa bijuterie? Chiar asa adanca e criza la Ford sa vanda un prototip pe 2-3 milioane?
    Foarte reusita masina, mai putin prezoanele invechite si interiorul ala de la care mi s-au strepezit dintii...
    3 0
  • tine-ti cont
    Este o masina de colectie, nu cred ca cine o va cumpara va merge cu mai mult de 60mp/h cu ea!
    0 2
  • gogoasa
    are un spate oribil - parca e ford K tunat!

    probabil ca Clarkson are dreptate, ca nu se poate merge cu ea - e asamblata in atelierul de design, si se va dezmembra la viteze mai mari de 100 km/h
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru