Ford Kuga a ajuns la 100.000 de exemplare produse

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 26.01.2010
Fabrica Ford din Saarlouis, Germania, a produs 100.000 de unitati Ford Kuga. Productia va fi mutata in Statele Unite ale Americii incepand cu octombrie 2011.

Uzina Ford din Saarlouis sarbatoreste productia a 100.000 de unitati ale modelului Kuga. Alaturi de Kuga, fabrica din Germania va produce si noile Focus si C-Max. Piata auto din Germania a cumparat circa 20% din productia lui Kuga, iar exemplarul cu numarul 100.000 va fi trimis in Spania, o alta piata mare pentru Ford Kuga. Crossoverul celor de la Ford este vandut in peste 50 de tari, iar vanzarile acestuia au crescut semnificativ in 2009, iar in unele tari precum Olanda acestea s-au dublat.

Odata cu sarbatoarea productiei de 100.000 unitati Kuga, Ford a anuntat ca va muta productia acestuia model in Statele Unite ale Americii incepand cu luna octombrie a anului 2011. Aceasta schimbare are trei motive in spate, respectiv costul scazut al mainii de lucru din SUA, cotatia slaba a dolarului in raport cu euro si posibilitatea comercializarii lui Kuga pe piata din America de Nord. Fabrica din Saarlouis ar putea produce apoi noul Ford Focus intr-un numar mai mare. Ford Kuga va fi fabricat in Louisville, Kentucky.

Circa 80.000 de unitati Kuga vor fi exportate in fiecare an in Europa, care va ramane piata principala pentru acest crossover.

La sosirea pe piata americana, Ford Kuga va fi comercializat sub trei marci. Astfel, Kuga va avea o versiune Ford, o versiune Mercury si o versiune Lincoln. Kuga va inlocui Mercury Mariner, Ford Escape si va intra in gama Lincoln. Oficialii Ford nu au anuntat asteptarile de vanzari pentru piata americana, mai ales daca luam in vedere faptul ca Ford Kuga are dimensiuni ceva mai mici decat Lincoln Navigator si alte SUV-uri de acest gen.

Via | Autoblog.it

Comentarii (3)

  • nu stiu cum sunt motoarele dar la design e peste multe nemtoaice...
    3 0
  • @ian
    ian nu inteleg ce vrei sa spui prin nemtoaice
    Ford Kuga e produs in Germania ...
    0 2
  • Semtex
    @io ... asa, si??
    Kia ceed se fabrica in Slovacia. Ce inseamna, ca e masina slovaca?! doamne, ce capcaun !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru