Ford neagă întoarcerea lui Capri

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.12.2010
Oficialii Ford au anunţat că nu vor realiza niciun succesor al lui Capri şi nicio versiune cu trei uşi a lui Focus. Motivul din spatele acestei decizii este lipsa unei pieţe pentru hatchback-urile cu trei uşi.

Ford a anunţat că nu va realiza o versiune cu trei uşi a lui Focus şi nici presupusul model Capri. Oficialii din SUA ai mărcii americane au făcut aceste afirmaţii în urma zvonurilor apărute la suprafaţă legate de un succesor al lui Capri pe platforma lui Focus. În viziunea multor designeri, cei de la Ford ar fi realizat o versiune cu trei uşi a lui Focus pe care ar fi intitulat-o Capri, în memoria celebrului model al anilor 1970. Oficialii Ford au negat existenţa unui asemenea model pe toate canalele de comunicare pe care au fost contactaţi.

După cum ştiţi deja, Ford va construi noul Focus în versiunea cu cinci uşi, versiunea sedan şi versiunea break. Orice altă versiune de caroserie este exclusă, deoarece Ford consideră că nu va realiza profit în baza acelei versiuni şi că nu există o piaţă suficient de mare care să necesite o asemenea versiune. În Europa, unde cel mai bine vândut segment este cel compact, modelele hatchback cu cinci uşi sunt de departe cele mai populare.

Toate zvonurile legate de o versiune cu trei uşi a lui Focus erau legate de faptul că rivalii Ford au un asemenea model în ofertă.

Cei de la Volkswagen au chiar două modele de acest gen – Golf cu trei uşi şi Scirocco, în timp ce Renault oferă Megane Coupe, iar Opel lucrează la viitorul Astra Coupe. Francezii de la Peugeot oferă şi ei o versiune cu trei uşi a lui 308, iar modelul este oferit şi în versiune Cabrio. Citroen a renunţat la versiunea Coupe a lui C4 din considerente similare cu cele ale directorilor Ford.

Producţia lui Ford Focus va debuta luni, 6 decembrie, la fabrica din Saarlouis. Ford a investit 300 de milioane de euro pentru modernizarea fabricii respective şi a angajat încă 500 de muncitori. Focus este cel mai important membru al gamei Ford, fiind produs în 10 milioane de exemplare în 12 ani de existenţă. Vânzările vor începe în primăvara anului viitor.

Via | Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru