Ford pregăteşte noul Capri, rival pentru Scirocco şi Astra GTC!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 23.11.2010
Versiunea cu trei uşi a lui Focus ST nu va exista în generaţia nouă a modelului, aceasta urmând să fie înlocuită de coupe-ul compact Capri.

Ford nu va oferi viitoarea generaţie a lui Focus în versiune cu trei uşi, aceasta urmând să fie înlocuită de un model coupe de sine stătător care va readuce în industria auto denumirea Capri. Acesta este răspunsul pe care Ford l-a pregătit pentru VW Scirocco şi pentru viitorul Opel Astra GTC, despre care Mark Adams, vicepreşedintele de design al celor de la Opel, l-a numit "un rival pur-sânge al lui Scirocco".

Conform presei internaţionale, un prim concept care anunţă noul Ford Capri va vedea lumina zilei la Salonul Auto de la Detroit (ianuarie 2011), urmând să fie lansat - la fel ca în cazul noului Focus - pe toate pieţe lumii în aceeaşi formă. Asemănările cu Focus nu se vor opri aici, designul noului Ford Capri urmând să preia multe elemente caracteristice fratelui său compact cu cinci uşi. 

În ceea ce priveşte motorul noului Ford Capri, constructorul american nu va apela la artificii tehnice, urmând să folosească aceleaşi unităţi pe care le are la această oră pe mână.

Astfel, motorul de top al noului coupe compact al celor de la Ford va fi EcoBoost-ul de 2.5 litri şi 250 CP, acesta urmând să fie acompaniat de motoare mai mici de 200 CP din gama Ford, implicit de un diesel. Diferenţele faţă de versiunea ST a viitorului Focus vor apărea, astfel, exclusiv la nivelul numărului de uşi, a formei posterioare şi a masei proprii, care în cazul lui Capri va fi ceva mai redusă. La acest rezultat se va ajunge prin utilizarea multor elemente din fibră de carbon şi printr-o caroserie din aluminiu.

via | Autoexpress
foto | Autoexpress 

Comentarii (3)

  • Corcitura !
    Jante de 370Z si linie de design Scirocco...
    9 10
  • the hep
    eco boost de 2.5 L ?!
    8 0
  • Autoexpress
    Nu mai preluati stiri de la Autoexpress. In ultimii 2-3 ani au dat numai stiri bomba cu viitoare modele imaginate numai de ei si nu stiu daca 1 sau 2 chiar s-au adeverit.

    Eu am incetat sa ii mai urmaresc la stiri. Doar sectiunea de teste este buna pentru ca este facuta de tipul de la emisiunea "Wheeler dealer".

    Cat desper Capri, au mai anuntat cei de la autoexpress acelasi lucru acum mult timp (a se citi ani) si tot nimic. Pana nu apare o declaratie oficiala, nu e nimic sigur.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru