Ford scoate un Focus electric in 2011

De Iulian Cazacu
Publicat Duminica, 17.01.2010
Producatorul american Ford va lansa Focus in varianta electrica in 2011. Acesta va avea o autonomie de 160 de kilometri cu o singura incarcare a bateriilor.

Compania Ford si-a intetit in ultima perioada preocuparile legate de dezvoltarea vehiculelor electrice. Transit Connect va fi disponibil in versiune full-electric la sfarsitul lui 2010, urmatorul model pe lista fiind recent-lansatul Focus, a carui versiune electrica va fi lansata in 2011. Focusul electric va fi bazat pe modelul Ford Focus care a fost prezentat la salonul auto de la Detroit si care va fi disponibil la sfarsitul acestui an. Noul model electric va functiona exclusiv cu ajutorul bateriilor, ceea ce inseamna ca vom putea spune adio atat emisiilor poluante, cat si rezervorului de benzina.

Viitorul automobil ecologic al americanilor va avea o autonomie de 160 de kilometri si va putea fi incarcat de la orice priza obisnuita. Incarcarea bateriilor la o priza de 220 de volti va dura intre sase si opt ore. Ford Focus electric va dispune si de afisajul SmartGauge, similar cu cel prezent pe modelul Fusion Hybrid, care va permite soferului sa vada date despre incarcarea bateriilor si despre autonomie.

"Compania Ford este dedicata gasirii de solutii creative pentru a face vehiculele electrice cat mai folositoare clientilor, mediului si industriei intr-o maniera cat mai eficienta", declara Nancy Gioia, directorul diviziei electrice a companiei Ford.

via | thefordstory.com

Comentarii (5)

  • masinile electrice
    Oare cum vom pleca la drumuri mai lungi cu aceste masini? Vor fi numai de oras?

    Mi se pare mult mai buna solutia Chevrolet Volt, care dupa ce se descarca bateria foloseste un motor mic pentru a le incarca.

    Nu vad rostul ca cineva sa tina doua masini: una pentru oras si celalalt pentru drumuri lungi.
    8 0
  • schumacher
    asa mai da
    super tare ideea!! macar atata daka la aspect creeaza cea mai tare senzatie de voma!!!!
    3 7
  • Ce teapa isi va lua Ford cu Focus.... :))
    6 7
  • f.frumos
    Bai copii ..cred ca e timpul sa va culcati (schumacher & ion) si sa visati la ce masina va place voua (as paria pe logan si golf 4).

    Masina este f. reusita din punct de vedere al designului (si asta nu spun eu .. ci forumurile specializate in auto din afara). Focus va fi cu siguranta un succes (asa se spunea si de fiesta ca nu arata bine...si e cea mai vanduta masina mica din europa)!
    6 4
  • buburuza deformata
    reusita.. nereusita, ca aspect este un pic mai urata decat cea mai urata masina din cate s-au facut , si sa nu uitam ca nici Reva.. nici Fiat Multipla nu sunt frumoase. In rest, la fiabilitate, sau tehnologie nu am nimic de reprosat. si ca sa nu imi sara toti in cap.. [ 1. parerea mea. 2. scuze pt fanii Ford, Fiat, Reva. 3. nu sunt tdi-st si nici nu mor dupa bmw-uri vechi sau vum vreti voi.. rupte, 80' . 4. agreez loganul .. si nu! nu am logan! ] numai bine ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru