Ford va folosi o tehnologie de vopsire ecologica in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.08.2009
Ford a decis sa implementeze tehnologia de vopsire 3-Wet in toate fabricile sale, indeosebi si in fabrica sa de la Craiova. Noua metoda este ecologica si ofera o durabilitate sporita.

Ford va implementa o tehnologie speciala de vopsire la fabricile sale din India, Romania, Mexic si China, care se numeste 3-Wet. Noua vopsea si metoda de vopsire este ecologica si extrem de durabila. Pe langa asta, tehnica 3-Wet este mai ieftin de aplicat si scade drastic timpul de vopsire al vehiculului. Noua metoda de vopsire a fost testata deja in SUA, iar vehiculele monitorizate au prezentat acelasi luciu si dupa 600.000 kilometri.

Sistemul 3-Wet de la Ford reduce emisiile anuale de CO2 ale fabricii cu 6.000 de tone in comparatie cu vopselurile bazate pe apa, si cu 8.000 de tone in comparatie cu emisiile unei fabrici conventionale, cu vopseluri bazate pe solventi. Ford mizeaza pe sistemul 3-Wet asa ca il va implementa si in fabricile sale din lume, inclusiv in cea de la Craiova.

Procesul de aplicare al vopselei 3-Wet de la Ford elimina stadiul pregatitor al vopsirii conventionale si permite aplicarea a trei staturi de vopsea fara interventia umana si fara a face pauza intre acestea. La fel ca in cazul unei vopsiri conventionale, se aplica grund, vopsea si lac, dar acestea sunt aplicate unul deasupra celuilalt cat stratul anterior este inca ud.

Timpul necesar aplicarii este redus cu aproximativ 20%. Vopseaua aplicata prin procedeul 3-Wet este mai rezistenta la zgarieturi si intemperii si ofera o durabilitate exemplara.

Via | AutomobilesReview

Comentarii (6)

  • Stelian_Opincariu
    Atatea procedee ma da peste cap.......vedeti oameni buni , am ajuns la nivel inalt in ceea ce priveste calitatea finisajelor asamblarii vechicolelor. Suntem pe drumul cel bun! Ford asemenea altor mari fabricanti de autovehicole incearca sa demostreze respectul pe care il are fata de cumparator! Nu putem decat sa le multumim celor de la Ford pentru atentia acordata! Bravo Ford!
    6 9
  • Nicoleta Luciu tine mai mult decat Luciul Ford?
    Luciul se masoara in Kilometri. Nenea sebastian se masoara in ani! Eu pot sa fac 600.000 de kiloemtri in 2 ani. Deci ma tine vopseaua doi ani? Halal jurnalisti si exprimare.
    3 5
  • exista un standard ce spune ca un individ "A" de pe planeta Pamant parcurge, in medie, YYY km/an si poti considera ca un Luciu (chiar si Luciu Nicoleta Luciu) poate rezista XXX km

    Darrr....

    Domnul Sebastian nu cumva s-a inteles gresit din articolul citat? Cei 600.000km (respectiv 400.000 mile) au fost parcursi IN TOTAL de 200 de automobile participante la testul de anduranta pe parcursul...unei luni. Adica 3000km/luna/masina.

    Textul in engleza: Ford was the first OEM to implement the technology with its pilot launch at Ohio Assembly Plant. There, plant personnel monitored the durability of the technology used on 200 Ford Econoline vehicles – which logged 400,000 miles in their first month on the road as U-Haul trucks – and noted they still looked fresh from the factor
    6 1
  • all the best for roland_st
    corect ce ai zis tu sus, insa eu ma refer strict la ceva empiric.
    Toate sondajele facute pana acum arata ca un sofer activ parcurge in medie 50 pana la 100 de kilometri zilnic.......

    Luciul tine de mai multi factori. Tine parcata masina in soare sau sub un mestecan vreo 3 ani si mai vorbim de luciu.

    In plus, rezistenta vopselei si gradul de degradare al acesteia se verifica dupa metode standard, atat in laboratoarele de cercetare si dezvoltare, cat si in urma testelor cu multe zerouri in coada, efectuate in tari cu un regim termic extrem.
    3 0
  • SOLUTIA E ECONOMICA NU CEA MAI BUNA
    SOLUTIA ALEASA E ECONOMICA MATERIAL MANOPERA TIMP -NU CEA MAI BUNA IN OBTINEREA CALITATII BUNE A VOPSIRII UNEI MASINI ........RESTUL E PROPAGANDA .......
    2 0
  • stelian
    stelian...esti omniprezent...deja stiu c faci in timpul liber...de curiozitate... cf cand esti ocupat? o intrebare amicala..pura curiozitate..multumesc anticipat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru